Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

01/03/2012 00:13
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ (kehaa)
http://potha1965.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

Αθήνα, 28-02-2012



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ –ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ





ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό κύριο Λουκά Παπαδήμο



Κοινοποίηση:

- Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κύριο Γεώργιο Κουτρουμάνη

- Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κύριο Παύλο Γερουλάνο

- Υπουργό Οικονομικών κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο

- Κοινοβουλευτικές ομάδες των Κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων

- Οργανισμό Εργατικής Εστίας

- Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας

- Τύπο και ΜΜΕ



Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,



Οι συλλογικοί φορείς που υπογραφούμε την παρούσα επιστολή διαμαρτυρόμαστε έντονα για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τις κοινωνικές παροχές υπέρ των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση σε μια νύχτα αποφάσισε να κλείσει τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Μέσα σε μια νύχτα 1400 εργαζόμενοι, απολύονται.

Μέσα σε μια νύχτα, τα αποθεματικά (κινητή και ακίνητη περιουσία) των δύο Οργανισμών, που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από εισφορές των εργαζομένων και εργοδοτών, παραδίδονται στους δανειστές της χώρας και χαρίζονται οι εργοδοτικές εισφορές, ενώ θα συνεχίσει να επιβαρύνει τους εργαζόμενους, ακόμη κι αφού θα έχουν κλείσει οι Οργανισμοί!

Μέσα σε μια νύχτα, στην Ελλάδα που γεμίζει ανέργους και άστεγους, καταργούνται δεκάδες παιδικοί σταθμοί, τα προγράμματα στέγασης, η επιδότηση ενοικίου, τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, τα προγράμματα για την ενίσχυση του βιβλίου, τα δωρεάν εισιτήρια σε θέατρα και άλλες κοινωνικές παροχές. Όσοι έχουμε συνάψει δάνεια με την εγγύηση του ΟΕΚ κινδυνεύουμε άμεσα, αφού παραδίδονται τα δάνεια στις ιδιωτικές τράπεζες.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΕΚ και ΟΕΕ ενάντια στο κλείσιμο των Οργανισμών και την απόλυσή τους. Ο αγώνας ενάντια στη διάλυση του κοινωνικού κράτους είναι κοινός αγώνας όλων μας.

Η κατάργηση των δελτίων θεαμάτων είναι ένα χτύπημα στον ήδη υποβαθμισμένο τομέα του πολιτισμού, αφαιρώντας τη στήριξη από δεκάδες θεατρικές σκηνές και εταιρικούς θιάσους. Η παράλογη αυτή απόφαση συντελεί και στην αύξηση της ανεργίας και του οικονομικού μαρασμού χιλιάδων οικογενειών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι παροχές αυτές αποτελούν την ελάχιστη, ίσως και τη μόνη πλέον ανταπόδοση στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, που με αυτόν τον τρόπο έχουν το προπληρωμένο και από τους ίδιους δικαίωμα συμμετοχής στη ψυχαγωγία με τα δελτία θεάματος. Τα δικαιώματα αυτά, όπως και πολλά άλλα, δε μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν πολυτελή, αλλά ούτε και περιττά.

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορα ότι οι παροχές προς τους εργαζόμενους προέρχονται από δικές τους εισφορές και από εισφορές των εργοδοτών τους και δεν αποτελούν έσοδο υπέρ του δημοσίου, ώστε να είναι νοητή η μείωση του για λόγους δημοσιονομικούς.

Για τον λόγο αυτό, η στέρηση των εισιτηρίων θεάτρου από τους εργαζόμενους και η αντίστοιχη στήριξη των θεατρικών επιχειρήσεων, που πλήττονται ήδη από την κρίση, είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ, ΑΔΙΚΗ, ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.

Οι χιλιάδες δικαιούχοι, οι θεατρικοί επιχειρηματίες, οι ηθοποιοί, οι τεχνικοί και οι λοιποί εργαζόμενοι στο χώρο του θεάτρου, θεατρικοί συγγραφείς και λογοτέχνες διαμαρτύρονται για την ακατανόητη αυτή απόφαση και δηλώνουν ότι θα εξαντλήσουν κάθε μέσο για την αποτροπή της εφαρμογής της.

Αυτές τις ώρες κανένας δεν μπορεί να είναι ήσυχος. Κανένας δεν μπορεί να συνεχίσει ατάραχος την καθημερινότητα του. Όλοι έχουμε ευθύνη για τη ζωή μας, για το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον αυτού του τόπου. Το θέατρο δεν είναι έξω από την κοινωνία. Δεν πρέπει να είναι. Η μοίρα των καλλιτεχνών είναι ταυτισμένη με την μοίρα του λαού. Χωρίς εργατικά εισιτήρια, χωρίς επιχορηγήσεις και κυρίως χωρίς το λαό που δεν μπορεί να πληρώνει το εισιτήριο, τα θέατρα θα κλείσουν.

Η επιστολή αυτή αποτελεί την πρώτη και ύστατη προειδοποίησή μας προκειμένου να σταματήσει ο εθνοκτόνος κατήφορος του πολιτισμού και των ανθρώπων του, που εσείς δρομολογείτε χωρίς αιδώ και με μοναδικό σκοπό να καρπωθείτε τις εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών τους για να «καλύψετε» την χρόνια αδυναμία σας να αντιμετωπίσετε την εισφοροδιαφυγή.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΟΡΟΓΡΑΦΩΝ

(potha_28.doc 51,2 KB)






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net