Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: Επίθεση με ΜΑΤ ενάντια στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ

06/06/2013 16:16
Ορατό σε: Επισκέπτες

Επίθεση με ΜΑΤ ενάντια στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ (Δ.Σ.)
Ψήφισμα συμπαράστασης



Επίθεση με ΜΑΤ ενάντια στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ



Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει σταματημό. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο του ΜΕΤΡΟ βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 4/6 στα γραφεία της διοίκησης στην οδό Αθηνάς για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της να προχωρήσει σε 145 μονομερείς μετακινήσεις προσωπικού, διαλύοντας μια σειρά από υπηρεσίες, για να «ενισχύσει» υποτίθεται τη λειτουργία του δικτύου. Και μάλιστα με τη δήλωση ότι αν δεν παρουσιαστούν στις νέες θέσεις θα απολυθούν.

Η απάντηση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους ήταν προκλητική. Αρχικά προπηλάκισαν τα μέλη του προεδρείου με επικεφαλή τον πρόεδρο Α. Σταματόπουλο και με τη βοήθεια σεκιούριτι τους εμπόδισαν την είσοδο στο κτίριο διοίκησης. Στη συνέχεια αφού έφτασαν στο χώρο δεκάδες εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. έφερε δύο διμοιρίες ΜΑΤ και μία ΥΜΕΤ, που με τη βία (σπρωξίματα, κλωτσιές κ.λ.π.) πέταξαν έξω από το κτίριο τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές του ΣΕΛΜΑ.

Αντί να προσλάβουν προσωπικό, (από τους 280 απολυμένους του ΜΕΤΡΟ), για να καλύψουν την επέκταση του ΜΕΤΡΟ με νέους σταθμούς, επιλέγουν την διάλυση μιας σειράς υπηρεσιών και την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζόμενων που θα παραμείνουν στις υπηρεσίες αυτές. Γιατί ούτε ένας εργαζόμενος δεν περισσεύει από τη θέση του για να μετακινηθεί. Αντίθετα με αυτόν τον τρόπο, προετοιμάζουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών που τώρα γίνονται από τους υπάλληλους της ΣΤΑ.ΣΥ.

Για να επιβάλλουν τις επιλογές τους χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ και τη βία γιατί δεν έχουν καμία νομιμοποίηση στα μάτια των εργαζόμενων όχι μόνο του ΜΕΤΡΟ, αλλά όλης της κοινωνίας. Συνεχίζουν τον ίδιο κατήφορο που ξεκίνησαν με την επιστράτευση των εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ, των ναυτεργατών, των εκπαιδευτικών. Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τα δημοκρατικά δικαιώματα, για τις δουλειές, τις ζωές, ποδοπατά την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, πρέπει να την σταματήσουμε.





Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ TOY ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΝ



ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



ΤΟ Δ.Σ.








ΌΤΑΝ ΧΤΥΠΆΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΈΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΆΣΕΙ, ΕΊΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΧΤΥΠΆΣ ΑΙΧΜΆΛΩΤΟ ΑΛΥΣΟΔΕΜΈΝΟ.






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net