Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»

02/09/2013 10:03
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ» (kehaa)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΝΔ. ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ




Αθήνα, 30/08/2013



ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ



ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»



Πάνω από 2,5 μήνες, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται με αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια και μεγάλο προσωπικό κόστος για να κρατήσουν ανοιχτή στην κοινωνία τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ενάντια στην παράνομη και πραξικοπηματική ενέργεια της Κυβέρνησης να ρίξει μαύρο στις οθόνες και να απολύσει τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, απέδειξαν ότι ακόμα και μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες είναι ικανοί να παράγουν υψηλότατου επιπέδου ενημερωτικό και πολιτιστικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Απέδειξαν ότι είναι δυνατή η λειτουργία μιας πραγματικά δημόσιας πλουραλιστικής και δημοκρατικής ραδιοτηλεόρασης, ανοιχτή στην κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν εκπέμπουν απλά και μόνο τηλεοπτικό πρόγραμμα. Εκπέμπουν ένα δυνατό σήμα αντίστασης και αγώνα όλων των εργαζομένων, ενάντια στις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου, ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το ξεπούλημα των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, την απαξίωση των κοινωνικών υπηρεσιών, την καταπάτηση της δημοκρατίας.

Η δικομματική κυβερνητική κοινοπραξία ενοχλείται επειδή το Ραδιομέγαρο είναι σημείο συνάντησης μια κοινωνίας που αντιστέκεται, έχει γίνει σημείο αναφοράς αγώνα και τόπος μιας ευρύτερης συνάντησης εργαζομένων και ανέργων, σωματείων και συλλογικοτήτων, που κινητοποιούνται και αντιστέκονται.

Από την άλλη, η κυβέρνηση καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας, διαφάνειας και αξιοκρατίας προσπαθεί να λειτουργήσει το παράνομο μόρφωμα της «Δημόσιας Τηλεόρασης".

Προσπαθεί να στήσει το δικό της μιντιακό μνημονιακό φερέφωνο και να εκπέμψει ένα δήθεν ενημερωτικό πρόγραμμα, χειρότερο ακόμα και από αυτό της --αλήστου μνήμης-- ΥΕΝΕΔ.

Για να εκπέμψει πρόγραμμα, δε διστάζει να προχωρήσει (όπως τεκμηριωμένα καταγγέλλουν η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΣΥ) στην κατάφωρη παραβίαση της εργασιακής και ασφαλιστικής νομιμότητας, με την απασχόληση υπό καθεστώς αδήλωτης και «μαύρης» εργασίας εργαζομένων - κατ' επιλογήν προσληφθέντων στο μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, που δεν είναι άλλος από το Ελληνικό Δημόσιο.

Χρησιμοποιεί εκβιαστικά την ανάγκη των εργαζομένων για δουλειά και βιοπορισμό, στήνει ένα αδιαφανές σύστημα δίμηνων προσλήψεων, μοιράζει από δω και από κει υποσχέσεις για μόνιμη δουλειά στην επόμενη φάση της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, απειλεί την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων που παραμένει στο Ραδιομέγαρο, προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασπάσει την ενότητα τους.

Σήμερα, είναι αναγκαία όσο ποτέ η ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, η εκδήλωση της έμπρακτης και αγωνιστικής μας αλληλεγγύης.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, όλες τις κοινωνικές οργανώσεις και συλλογικότητες, να συνεχίσουν να στηρίζουν με την παρουσία τους στο Ραδιομέγαρο και στις εκδηλώσεις, τον αγώνα των εργαζομένων.

Να δείξουμε, ότι ο κόσμος της μισθωτής εργασίας στέκεται αλληλέγγυος σε όσους επιμένουν να αντιστέκονται και να αγωνίζονται, σε όσους επιμένουν να μην υποκύπτουν σε εκβιασμούς και απειλές, αγνοώντας ακόμα και το προσωπικό κόστος. Σε όσους επιμένουν να βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Ο Συντονισμός των Ομοσπονδιών, καλεί επίσης όλα τα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τις τριτοβάθμιες οργανώσεις, με αποφάσεις των οργάνων τους, να μη νομιμοποιήσουν τη λειτουργία της παράνομης «Δημόσιας Τηλεόρασης» και να απέχουν από κάθε εκπομπή του δήθεν ειδησεογραφικού προγράμματος που προσπαθεί να εκπέμψει.





ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



1. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΥΕ)

2. ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΖ. ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜ. ΒΙΟΜ. (ΠΟΕΠΔΧΒ)

3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ)

4. ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠ. ΕΠΙΧ. ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡ. (ΠΟΣΠΕΡΤ)

5. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)

6. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΗΕ)

7. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (ΠΟΘΑ)

8. ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΚΕ)

9. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΡΩΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΘΕ)

10. ΠΑΝ. ΟΜ. ΙΑΤΡ. ΕΠΙΣΚ. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΙΑΤΡ. ΚΛΑΔΩΝ (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ)

11. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΕΛΕ)

12. ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΖΟΜ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΠΟΕ-ΟΤΑ)

13. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΝΓΕ)

14. ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠ. ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ (ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ)












Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net