Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: 2ωρη στάση εργασίας στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στο Εθνικό Θέατρο, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και από ώρες 11:30 έως 13:30

21/06/2016 08:51
Ορατό σε: Επισκέπτες

2ωρη στάση εργασίας στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στο Εθνικό Θέατρο, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και από ώρες 11:30 έως 13:30 (Δ.Σ.)
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 2ΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016



ΠΡΟΣ:

1. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Πανεπιστημίου 37)

2. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – Μπουμπουλίνας 20 Αθήνα 10682

3. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ – Σταδίου 29 Αθήνα

4. ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ – Αγίου Κων/νου 22 & Κουμουνδούρου Αθήνα 10437

5. ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Κ.Θ.Β.Ε. – Εθνικής Αμύνης 2 Θεσσαλονίκη 54621





Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Γλάδστωνος, αριθμός 10 στον 3ο όροφο και εκπροσωπείται νόμιμα.



Σκοπός των Κρατικών Θεάτρων είναι η καλλιέργεια και η αφύπνιση του πνεύματος, η διαπαιδαγώγηση σκεπτόμενων πολιτών, στοιχεία απαραίτητα, ιδιαίτερα σε περιόδους πολιτικής ή κοινωνικής κρίσης, όπως η σημερινή.

Οι εργαζόμενοι στα Κρατικά Θέατρα, είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε σε όλους όχι μόνο θέατρο υψηλής ποιότητας, αλλά και κάτι ακόμη σπουδαιότερο: Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε το θεατρικό κοινό να δραπετεύσει - έστω και για λίγες ώρες - από τη δύσκολη πραγματικότητα.

Κι όμως, η Πολιτεία αδιαφορεί για τις ιδιαίτερες συνθήκες που χαρακτηρίζουν την εργασία στα Κρατικά Θέατρα, παραβλέπει την ιδιαίτερη εξειδίκευση που απαιτείται για τις ειδικότητές μας, απαξιώνει το κοινωνικό όφελος που προκύπτει από τις υπηρεσίες μας και την πολιτιστική πολιτική που ασκούν τα Κρατικά Θέατρα. Παρά τα σκληρά και άδικα μέτρα εμείς συνεχίζουμε στο ακέραιο την προσφορά των υπηρεσιών μας, παρά τη δραστική μείωση της επιχορήγησης που λαμβάνουν τα Κρατικά Θέατρα, έχοντας υποστεί έξι περικοπές (εντασσόμενοι κατά περίπτωση άλλες φορές στο Δημόσιο τομέα και άλλες φορές στις ΔΕΚΟ) στο εισόδημά μας.

Ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν λειτουργήσαμε ως «βολεμένοι».

Ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν αρκέστηκε στα παραπάνω, αλλά αποφάσισε να μας καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις, να μας εντάξει στο καθεστώς των ΔΕΚΟ.

Αναγνωρίζουμε την οικονομική κρίση που βιώνει ολόκληρη η χώρα και συμπάσχουμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί άδικα και ανεπανόρθωτα από τα κυβερνητικά μέτρα.

Αγωνιζόμαστε και αγωνιούμε μαζί με όλη την Ελληνική κοινωνία για να υπάρξει προοπτική και όραμα για τον τόπο.

Απευθυνόμαστε στον Υπουργό Οικονομικών και στον Υπουργό Πολιτισμού θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους: οφείλουν να επαναφέρουν τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επαναφορά των ρυθμίσεων που αφορούν την εκτός έδρας αποζημίωση των εργαζομένων.



Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής 2ωρης στάσης εργασίας στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και στο Εθνικό Θέατρο, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και από ώρες 11:30 έως 13:30 για την επίλυση των παραπάνω αιτημάτων.



Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής ανέλαβε να επιδώσει νόμιμα την παρούσα επιστολή, όπου αυτή απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στις εκθέσεις επίδοσης που θα συντάξει.



Αθήνα, 17-06-2016

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ












Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net