Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Απαντητική επιστολή στην από 4/8 ανακοίνωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή

04/08/2016 11:33
Ορατό σε: Επισκέπτες

Απαντητική επιστολή στην από 4/8 ανακοίνωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή (Δ.Σ.)
Αξιότιμε κύριε Λιβαθινέ,

Το Εθνικό θέατρο όντως αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και έχει να αντιμετωπίσει και τα δικά του προβλήματα. Προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακή οικονομική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης και επιβαρύνθηκαν από την τωρινή διοίκηση λόγο προβληματικού προγραμματισμού.

Την απόρροια της κακής διαχείρισης καλούνται να υποστούν οι εργαζόμενοι και κυρίως οι συνάδελφοι με σχέσεις συμβάσεως εργασίας ορισμένου χρόνου. Πιστεύουμε ότι σωστότερος οικονομικός σχεδιασμός και προγραμματισμός θα μετατοπίσει τη λύση του προβλήματος σε άλλες βάσεις και όχι στις πλάτες και στις οικογένειες των εργαζομένων. Το ΣΕΕΘ έχει προτάσεις να σας υποβάλλει και είναι στη διάθεσή σας.

Θα δεχτούμε τις αγαθές προθέσεις σας και το σεβασμό που δηλώνετε ότι δείχνετε στους εργαζομένους και στις συνθήκες εργασίας τους. Θα θέλαμε όμως να μας εξηγήσετε πως όλα αυτά που αναφέρετε στην ανακοίνωση σας συνάδουν με τα παρακάτω και γιατί κατακερματίζετε τις συμβάσεις; Δυστυχώς, υπάρχει κάτι που αδυνατούμε να καταλάβουμε.

1. Οι 3 απολύσεις που επικαλεστήκατε σε προηγούμενη συνάντηση θα λύσουν το πολυσύνθετο οικονομικό πρόβλημα του οργανισμού;

2. Η διεύθυνση που έχει καταρτίσει πλέον το δικό της ρεπερτόριο και γνωρίζει σε ένα μεγάλο μέρος τις παράλληλες δράσεις που θα γίνουν, για την σεζόν που ανοίγει, πόσα άτομα πιστεύει ότι πρέπει να απασχοληθούν την ερχόμενη σεζόν ανά τμήμα; Ξέρετε πόσο είναι το μίνιμουμ των εργαζομένων που χρειάζονται στο Θέατρο;

3. Πώς γίνεται σε ένα τμήμα των εργατών επί παραδείγματι να έχουμε 9 διαφορετικές ημερομηνίες λήξεων συμβάσεων (12/9, 18/9, 25/9, 28/9, 2/10) ενώ δεν έχει υπολογιστεί το υπόλοιπο κανονικών αδειών κλπ. Δηλαδή θα λήξουν οι συμβάσεις και θα χρωστάει ο οργανισμός άδειες και ρεπό; Θα αποζημιωθούν; Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν και στο τμήμα παραγωγής (λήγει σύμβαση προτού ανέβει η παράσταση που έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι) στο τμήμα βεστιαρίου (η ενδύτρια σταματά την εργασία της λίγο πριν πάει την προγραμματισμένη από Ιούνιο περιοδεία κ.α.)

4. Επιζητούμε όλοι, Διεύθυνση, Σωματείο, εργαζόμενοι και υπεύθυνοι τμήματος έναν έγκυρο προγραμματισμό εις βάθος χρόνου. Πώς ο κάθε υπεύθυνος θα οργανώσει τη δουλειά της χειμερινής περιόδου; Πόσοι εργαζόμενοι θα απασχολούνται στο τμήμα ώστε να προγραμματιστούν οι παραγωγές της ερχόμενης σεζόν;

5. Τους συναδέλφους που τους χρειαζόμαστε απριόρι, γιατί δεν τους ανανεώνετε τη σύμβαση τους για ένα χρόνο ή για μια θεατρική σεζόν;

6. Το ΣΕΕΘ και οι προηγούμενες διοικήσεις κατέληξαν ότι για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού οι συμβάσεις καλό είναι να λήγουν την ίδια περίοδο, έτσι ώστε και η Διεύθυνση, το Διοικητικό και οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν… Γιατί αυξάνετε τη γραφειοκρατία; Μάλλον το Διοικητικό, η μισθοδοσία, η νομική υπηρεσία, τα επιμέρους τμήματα αλλά και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής δεν έχουν τι καλύτερο να κάνουν παρά να ασχολούνται καθημερινά με τις συμβάσεις.





Ως εκ τούτου και μέχρι να έχουμε μια σαφή απάντηση από τη Διεύθυνση το Σωματείο καλεί τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στις πιέσεις και να μην υπογράψουν τις κατακερματισμένες συμβάσεις.



το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Θ.










Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net