Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Γενική Συνέλευση Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

03/01/2017 07:17
Ορατό σε: Επισκέπτες

Γενική Συνέλευση Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 (Δ.Σ.)
Αθήνα 2 Ιανουαρίου 2017



Τις θερμότερες ευχές μας για τη Νέα Χρονιά σε Σας και τις οικογένειες Σας!



Γενική Συνέλευση Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017



Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στις 13:00 μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, Σ.Ε.Ε.Θ.

Συνάδελφοι, από τις 14/10/2016 Με αφορμή την ανάθεση σε εργολάβο εργασίες που μέχρι τότε γινόταν από εργαζόμενους με απευθείας σχέση εργασίας με το Εθνικό Θέατρο, απευθύναμε ερώτημα για την πρόθεση της διοίκησης όσο αφόρα την πολιτική του οργανισμού για την ανάθεση σε εργολάβους. Υπενθυμίζουμε ότι ο εργολάβος είχε εργαζόμενους χωρίς άδεια παραμονής και εργασίας (ανασφάλιστους) ενώ υποτίθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας. Απάντηση στο ερώτημα, με ποιες διαδικασίες επιλέχτηκε ο εργολάβος και τα υπόλοιπα στοιχεία της σύμβασης που έχουν συναφθεί με το Εθνικό Θέατρο δεν πήραμε ακόμα, τόσο από τον Κ.Δ. όσο και από το Δ.Σ. του Ε.Θ.



Στις 21/11/2016 με αφορμή την ανάρτηση στην Διαύγεια της σύμβασης εργαζόμενης στο γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, ΑΔΑ: 7Α3Ι469ΗΓΥ-Ν72, την αναθεώρηση της παραπάνω σύμβασης με την, ΑΔΑ: 6ΤΧ9469ΗΓΥ-ΝΟ5, Απευθύναμε το εξής ερώτημα: Αν και η αμοιβή καταβάλλεται κάθε δεκαπενθήμερο γιατί η σύμβαση δεν εντάσσεται στο ενιαίο μισθολόγιο όπως το σύνολο των συμβάσεων των εργαζομένων. Απευθύναμε το ερώτημα για την απόκλιση από την κανονικότητα με συμβάσεις τίτλου κτίσης, αλλά και άλλων συμβάσεων με προνομιακά χαρακτηριστικά. Παράλληλα εκφράσαμε την αντίθεση μας κατ επανάληψη σε φαινόμενα, θέσεις εργασίας με πάγια και διαρκή χαρακτηριστικά να καλύπτονται από συνταξιούχους, και συμβάσεις έργου να υποκρύπτουν συμβάσεις εργασίας. Και πάλι δεν πήραμε απάντηση. Σιωπή ! και το Δ.Σ. και ο Κ.Δ.



Με έγγραφό μας το 199/11 Β73/2016 της 22-11-2016 αιτηθήκαμε προς το Δ.Σ. του Ε.Θ. να συμπεριληφθεί και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην επιτροπή που θα άνοιγε τους φακέλους των υποψηφίων για Διοικητικό-Οικονομικό Δν/τη. Η επιτροπή συνεστήθη ,ενώ δεν εδόθη καμία απάντηση στο αίτημά μας . Αλήθεια γιατί τόση σιωπή από το Δ.Σ. του Ε.Θ.



Με έκπληξη είδαμε τις προωθούμενες παρατάσεις συμβάσεων ενός μήνα στους εργαζόμενους που δουλεύουν στην Υποδοχή και στα Ταμεία (δηλαδή έως 31 Ιανουαρίου 2017) γεγονός που μας επαναφέρει από το παράθυρο την πρόταση για μικρής διάρκειας συμβάσεις ως μέσο πίεσης για αντικατάσταση του προσωπικού εν μέσω της χειμερινής θεατρικής σεζόν, παραβιάζοντας την συμφωνία του καλοκαιριού, για μας είναι αδιαπραγμάτευτα απορριπτέες.



Στις 12/12/2016 Απαντήσαμε εγγράφως στο τελικό σχέδιο για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ζητήσαμε συνάντηση για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Ούτε αυτή τη φορά πήραμε απάντηση.



Από την άλλη περιμένουμε το προσχέδιο του Εσωτερικού κανονισμού και το Οργανόγραμμα για διαβούλευση εδώ και ενάμιση χρόνο, παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις μας δεν υπάρχει εξέλιξη.



Αυτή η αλλαγή στάσης της Διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου, να ασκεί διοίκηση υποβαθμίζοντας τις Συλλογικές διαπραγματεύσεις, χωρίς διαβούλευση, και χωρίς να ενημερώνει όπως έχει υποχρέωση, κάτι που σαφέστατα έχει διατυπωθεί από το Υπουργείο Εργασίας σε τριμερή εργατική διαφορά από τις 12/3/2015, μας αναγκάζει να επανακαθορίσουμε την στάση μας, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για αξιοπιστία και βιωσιμότητα του Οργανισμού, για να επανέλθει η κανονικότητα, για να συμβάλουμε με την ευθύνη που μας αναλογεί ,ώστε να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να λυθούν και τα υπόλοιπα προβλήματα , γι΄ αυτό συγκαλούμε Γενική Συνέλευση.



Με επιφύλαξη για οποιαδήποτε συνδικαλιστική ή άλλης μορφής νόμιμη ενέργεια ή δράση και έχοντας υποχρέωση να υπερασπιστούμε τον χαρακτήρα του Οργανισμού ως Δημόσιου Πολιτιστικού Φορέα, του πρώτου στην Χώρα , καθώς και την θεσμική του αξιοπιστία, αλλά και τα νόμιμα , δίκαια και εύλογα δικαιώματα μας καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Γ.Σ.







το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Θ.






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net