Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: Επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου

13/06/2017 12:14
Ορατό σε: Επισκέπτες

Επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου (Δ.Σ.)
Αθήνα 12-6-2017

Αρ. Πρωτ.: 207 / 6 Β81 / 2017





Προς: Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου



Κοιν : Γραφείο Πρωθυπουργού

Γραφείο Υπουργού Εργασίας





Κυρία Υπουργέ,

Το Σωματείο μας εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου, θεωρεί χρήσιμο να σας ενημερώσει για τα παρακάτω:

- Τη δολιοφθορά και κλοπή που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Σχολείον» επί της οδού Πειραιώς 52.

- Την ανακοίνωση εκ μέρους της Διεύθυνσης για την απόλυση των τριών εργαζομένων με πρόσχημα υποτιθέμενη διένεξη με συνάδελφό τους και την προσπάθεια σύνδεσης της με την κλοπή.

- Άλλα φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν και μας ωθούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του Οργανισμού, την εξασφάλιση της αξιοπιστίας και την βιωσιμότητα του.

Πάντα προσπαθούμε και παλεύουμε για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της προσφοράς του στην κοινωνία και το θεατρικό κοινό. Αυτό κάναμε και προ διετίας, όταν η τότε Διοίκηση οδηγούσε το Εθνικό Θέατρο σε απόλυτο αδιέξοδο.

Επιθυμούμε να επιστρέψει ο Οργανισμός στην εργασιακή κανονικότητα, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε για μια ακόμα φορά την άρτια προετοιμασία και την υλοποίηση των παραγωγών, εν όψει της θερινής σεζόν.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε τη συμβολή σας.

Αυτή ακριβώς την περίοδο επιλέγει η Διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου να διακόψει την εργασία τριών εργαζομένων στο τμήμα των εργατών γενικών καθηκόντων, με αφορμή υποτιθέμενη διένεξη που είχαν με συνάδελφο τους στο χώρο του θεάτρου «Σχολείον» και συνδέοντας τους έμμεσα με την δολιοφθορά - κλοπή.

(Σημειώνουμε εδώ ότι υπάρχει μια επίμονη και συνεχής προσπάθεια της Διεύθυνσης να καταργηθεί το τμήμα εργατών γενικών καθηκόντων και τις υπηρεσίες τους να τις παρέχει εργολάβος με σύμβαση ανάθεσης έργου όπως κατ’ επανάληψη έχουμε καταγγείλει).

Την Τετάρτη 7/6/2017 έγινε ενημέρωση του προσωπικού του Εθνικού Θεάτρου από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για τα περιστατικά. Δεν προέκυψε τίποτα νεότερο και για πολλοστή φορά μας εξιστορήθηκε το περιστατικό της κλοπής καθώς και η φερόμενη διένεξη των εργατών.

Ζήτησε όμως το λόγο εργαζόμενος του Εθνικού Θεάτρου ο οποίος ήταν παρών κατά την διάρκεια της υποτιθέμενης διένεξης. Δημόσια τοποθετήθηκε και με κατηγορηματικό τρόπο αρνήθηκε ότι υπήρξε αυτή η διένεξη. Δήλωσε δε την πρόθεση του να καταθέσει σχετικά με το συμβάν, ωστόσο ουδέποτε κλήθηκε, παρ’ όλες τις εκκλήσεις μας ούτως ώστε να προσεγγισθεί ακόμα περισσότερο η αλήθεια και αυτό μας βάζει σε υποψίες.

Το γεγονός λοιπόν ότι γίνεται προσπάθεια να κατηγορήσουν τους τρεις εργάτες για κλοπή με την μέθοδο των διαρροών είναι για εμάς το πιο σοβαρό και δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε.

Στο θέατρο «Σχολείον» έγινε μια μεγάλη καταστροφή. Ξηλώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος είναι της τάξης των 70.000 ευρώ. Για το ξήλωμα χρειάστηκε να εργαστούν οι κλέφτες για πολλές μέρες. Η πρώτη επίσημη ενημέρωση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή από το τμήμα Συντήρησης γίνεται στις 2 Δεκεμβρίου 2016. Στις 3 Δεκεμβρίου ξαναενημερώνεται η Καλλιτεχνική Διεύθυνση ότι οι κλοπές συνεχίζονται. Στις 15 Δεκέμβριου ολοκληρώνεται η καταστροφή και η ζημιά είναι πολλαπλάσια από αυτή που είχε διαπιστωθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2016.



Δημιουργούνται αυτόματα τα ερωτήματα :

-Γιατί δεν πήρε μέτρα προστασίας της Δημόσιας περιουσίας ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και η Διοίκηση στις 2 Δεκεμβρίου και για τις επόμενες δέκα πέντε ημέρες ;

-Γιατί δεν κλήθηκε αμέσως η Αστυνομία έτσι ώστε να ερευνήσει το χώρο για δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και επί πλέον να συνεχιστούν οι κλοπές για μεγάλο χρονικό διάστημα;

-Τι κρύβεται πίσω από το αίτημα της εταιρείας φύλαξης να της δοθεί πρώτα συστατική επιστολή που να βεβαιώνει το άρτιο των υπηρεσιών φύλαξης και στη συνέχεια να καταθέσουν οι φύλακες για το συμβάν;

-Γιατί η ίδια εταιρεία φύλαξης συνεχίζει να φυλάει ακόμα το συγκεκριμένο χώρο;



Μέχρι και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Το γεγονός αυτό μας προβληματίζει. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με την διαφαινόμενη διάλυση του τμήματος εργατών, που συνδυάζεται με την πρόθεση της Διοίκησης για την εργολαβοποίηση του συγκεκριμένου τμήματος. Πολλές φορές έχουμε καταγγείλει την πρόθεση αυτή και το γεγονός της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας στο Εθνικό θέατρο, όπως τελικά αποδείχθηκε και από το πρόστιμο του ΙΚΑ στο Ηρώδειο για ανασφάλιστους και αδήλωτους εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου, που ανέρχεται στις 100.000€. Ακόμα και μετά το πρόστιμο , η πρακτική αυτή επαναλαμβάνεται.



Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου ζητάμε την άμεση και απαρέγκλιτη διαλεύκανση της υπόθεσης κλοπής των καλωδίων, την κοινοποίηση των ενοχοποιητικών στοιχείων και τον καταλογισμό ευθυνών.

Ταυτόχρονα ζητάμε να σταματήσει ο καταλογισμός ευθυνών με την μέθοδο των διαρροών και η σπίλωση της υπόληψης των τριών εργατών πριν την ολοκλήρωση της νόμιμης διαδικασίας.



Στα πλαίσια διαλεύκανσης της υπόθεσης, ζητάμε την παράταση των συμβάσεων των τριών συναδέλφων από το τμήμα εργατών σύμφωνα με τις ανάγκες του Θεάτρου.



Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.





Με εκτίμηση,





Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Θ





Ο Πρόεδρος Η Αν. Γεν. Γραμματέας





Σπετσιέρης Γεράσιμος Κοντοπάνου Σεβαστή















Σας επισυνάπτουμε την επιστολή του Σωματείου μας που αφορά στην ανάθεση υπηρεσιών του εν λόγω τμήματος σε εργολάβους, οι οποίες παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας δεν έχει ακόμα απαντηθεί.






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net