Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δελτία Τύπου :: Νυχτερινές μεθοδεύσεις στο Εθνικό

18/06/2017 16:43
Ορατό σε: Επισκέπτες

Νυχτερινές μεθοδεύσεις στο Εθνικό (Δ.Σ.)
Η διοίκηση του Εθνικού Θεάτρου, προσπαθεί με αθέμιτα μέσα, να παρεμποδίσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Την Πέμπτη 15/6 τα μεσάνυχτα, στο ΡΕΞ με μία πρωτοφανή για δημόσιο οργανισμό κίνηση, κλήθηκαν απεργοσπάστες, ενώ υπήρχε προαναγγελθείσα απεργιακή κινητοποίηση.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής έκλεισε συμφωνία με ιδιώτες μεταφορείς, δημιουργώντας έτσι απεργοσπαστικό μηχανισμό. Προσέλαβε 14 εργάτες και μεταφορική εταιρία, ώστε να κάμψει τις διεκδικήσεις μας. Φυσικά η μεταφορά δεν έγινε, λόγω της εγρήγορσης και της παρουσίας των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου, της ΠΟΘΑ και Αλληλέγγυων σε μαζική κινητοποίηση. Στο τέλος πρυτάνευσε η λογική χάρις στις ήρεμες παρεμβάσεις. Για να αποκλιμακωθεί η ένταση προτάθηκε στους εργαζόμενους, μια συνάντηση την επόμενη μέρα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή. Δυστυχώς όμως, την Παρασκευή 16/6 ο ίδιος ο Διευθυντής αρνήθηκε να δει τους εργαζόμενους κι έτσι τα πράγματα παραμένουν σε εξαιρετική δυσκαμψία.



Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, να μας εμποδίσουν να ασκούμε τις νόμιμες συνδικαλιστικές πιέσεις. Θα υπερασπιστούμε με σθένος την νομιμότητα και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία.



Διεκδικούμε: Στα πλαίσια διαλεύκανσης των υποθέσεων, να μην προηγηθούν πειθαρχικά και τιμωρητικά μέτρα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την κοινοποίηση των στοιχείων. Ζητάμε την παράταση των συμβάσεων των τριών συναδέλφων από το τμήμα εργατών, σύμφωνα με τις ανάγκες του Θεάτρου.





Συνεχίζουμε την προετοιμασία της κινητοποίησης της Τρίτης 20/6/2017 στο Υπουργείο Πολιτισμού.



Στα πλαίσια της προετοιμασίας μας προγραμματίζουμε στάση εργασίας στο τμήμα των εργατών την Δευτέρα 19/6/2017 09:00 έως 14:00.





Από τις Κινητοποιήσεις εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που εργάζονται στη μεταφορά και εγκατάσταση των σκηνικών, της ηλεκτρολογικής και μικροφωνικής εγκατάστασης καθώς και όλων των εμπλεκόμενων στις πρόβες και προετοιμασία και υλοποίηση της δράσης: Θεατρικό Εργαστήρι του Εθνικού Θεάτρου στις φυλακές Κορυδαλλού που θα παρουσιαστεί στις 21 Ιουνίου.








Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net