Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 25/ 1/ 2018 και ώρα 1430 στην Αίθουσα εκδηλώσεων.

17/01/2018 11:15
Ορατό σε: Επισκέπτες

Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 25/ 1/ 2018 και ώρα 1430 στην Αίθουσα εκδηλώσεων. (Δ.Σ.)
Συνάδελφοι Σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση,

Προηγουμένως όμως, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση του Οργανισμού και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Παρακολουθώντας τα οικονομικά δεδομένα Οργανισμού, οφείλουμε να επαναλάβουμε την ανησυχία μας για την πορεία τους, την οποία είχαμε εκφράσει και στο παρελθόν. Η πολιτική της διοίκησης, η αδυναμία εξοικονόμησης πόρων και η έλλειψη προγραμματισμού οδηγούν σε αδιέξοδο, θέτοντας σε δοκιμασία την αξιοπιστία του Οργανισμού. Η τακτική της διοίκησης να μην τηρεί τα συμφωνηθέντα συνεχίζεται.

Έχει γίνει πια σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση για εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ούτε της συμφωνίας που επετεύχθη μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και μετά από την προσφυγή μας στο Υπουργείο Εργασίας. (20/10/2017). Επίσης παρατηρούμε ότι, η κατ’ εξαίρεση ευνοϊκή μεταχείριση του προσωπικού συνεχίζεται και είναι συνδεδεμένη με το αν ανήκει κάποιος στο περιβάλλον της διοίκησης η όχι.

Υπάρχει δέσμευση από τριετίας να μας φέρει η διοίκηση (Καλλιτεχνικός διευθυντής και Διοικητικό Συμβούλιο) σε διαπραγμάτευση σχέδιο εσωτερικού κανονισμού. Η αρχική δέσμευση πήρε παράταση, λόγω τότε της επικείμενης λήξης της θητείας της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης (Μάρτιος του 2016). Από τότε υπήρξαν συνεχιζόμενες παρατάσεις για διάφορους κάθε φορά λόγους, με τελική ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2018. Παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις μας, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για εφαρμογή της συμφωνίας.

Αντίστοιχη περίπτωση, είναι η δέσμευση για επίλυση του προβλήματος της καταβολής του επικινδύνου και ανθυγιεινού επιδόματος.

Παρατάσεις επί παρατάσεων λοιπόν.

Η επιμονή της Διοίκησης του Εθνικού Θεάτρου, να ενεργεί , αγνοώντας τις συμφωνίες, χωρίς διαβούλευση, και χωρίς να ενημερώνει τούς εργαζόμενους όπως έχει υποχρέωση, (κάτι που σαφέστατα έχει διατυπωθεί και από το Υπουργείο Εργασίας) μας αναγκάζει να επανακαθορίσουμε την στάση μας, και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την συγκράτηση της αξιοπιστίας και της βιωσιμότητας του Οργανισμού.

Πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα, και να συμβάλουμε κι εμείς έχοντας ευθύνη που μας αναλογεί.

Δυστυχώς όμως, έχουμε εξαντλήσει τα θεσμικά περιθώρια και θα πρέπει πια να αναλάβουμε δράση.

Στις 1 Ιανουαρίου 2018 έληξε ο περιορισμός της εξέλιξης και της προϋπηρεσίας των εργαζομένων που εφαρμόστηκε με το ενιαίο μισθολόγιο, που ήταν πάγωμα για τους αόριστου χρόνου και έως 7 χρόνια υπηρεσίας για τους συναδέλφους ορισμένου χρόνου. Το σωματείο μας παρακολουθεί την διαδικασία και πιέζει ώστε να ενσωματωθεί η προϋπηρεσία γι αυτό και θα υπάρξει ενημέρωση στη γενική συνέλευση.



Για όλα αυτά και επιπλέον για να συναποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας μεταξύ των οποίων και κινητοποιήσεις, συγκαλούμε Γενική Συνέλευση την την Πέμπτη 25 /1 2018 ώρα 14:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων.








Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net