Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/4

08/04/2019 13:08
Ορατό σε: Επισκέπτες

Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/4 (Δ.Σ.)
Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/4


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η Διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου πρωτοστατεί στην πολιτική περιορισμού των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Μετά από τις προσπάθειες να καταστρατηγήσει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αλλά και την Εργατική Νομοθεσία, δυστυχώς επιστρέφει δριμύτερη. Κόβει τα έξοδα μετακίνησης των εργαζομένων, χωρίς να οργανώνει τις μετακινήσεις όπως προβλέπεται, ερμηνεύει κατά το δοκούν την Συλλογική Σύμβαση και στερεί την αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης.



Η μη χρηστή διοίκηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ο οποίος έχει ως αρχή το “βόλεμα των ημετέρων”, συνεπικουρούμενος και από το Δ.Σ., μοιράζει bonus σε συνεργάτη του, συνταξιούχο του Οργανισμού, ποσό ίσο με δύο (2) ετήσιες αποδοχές υπαλλήλου δηλ. ποσό 15.000 €.



Τα αλλεπάλληλα κρούσματα κακοδιοίκησης και ανεπάρκειας σχεδιασμού και προγραμματισμού εργασιών επιχειρούνται να συμψηφιστούν με χτυπήματα στούς εργαζόμενους. Από την μια η υποχρέωση αποζημίωσης σε περίπτωση μετακίνησης (μιλάμε 1,4 ευρώ όταν οι πλασματικές υπερωρίες και τα προνομία στους ημέτερους πάνε και έρχονται), από την άλλη η προσβλητική αφαίρεση δικαιωμάτων (αποζημίωση) από τους εργαζόμενους που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης.
Η Διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου με αλλεπάλληλες προσπάθειες επιχειρεί να “κόψει” την εν λόγω αποζημίωση. Έχουν παρέλθει περίπου 6 μήνες απ΄ όταν συνάδελφος δήλωσε ότι θα αποχωρήσει με συνταξιοδότηση και το Εθνικό Θέατρο αρνείται προκλητικά να καταβάλλει την αποζημίωση που προβλέπεται, παρ όλο που υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη δικαιώσει εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου. Ταυτόχρονα μας ταΐζουν υποσχέσεις για τα θέματα υγείας και ασφάλειας πού όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά καθημερινά παρουσιάζονται ζητήματα επικινδυνότητας.




Αρκετά ανεχτήκαμε !
Οργανώνουμε κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/4 κατά την συνεδρίαση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
Σε περίπτωση μη επίλυσης των θεμάτων θα προχωρήσουμε σε στάσεις εργασίας την Πέμπτη 18/4 .
Ταυτόχρονα οργανώνουμε προσφυγή στο Υπουργείο Εργασίας για όλα τα παραπάνω και ενημέρωση των πολιτιστικών συντακτών, της Ομοσπονδίας μας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το ΔΣ του ΣΕΕΘ











Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net