Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Ενημέρωση

16/04/2019 12:29
Ορατό σε: Επισκέπτες

Ενημέρωση (Δ.Σ.)
Αγαπητοί Συνάδελφοι,



Μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων και την εκφρασμένη πρόθεση για κλιμάκωση των δράσεων με στάσεις εργασίας, νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που κεκτημένα των εργαζομένων διατηρούνται. Αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων της διοίκησης, αφενός την καταβολή της αποζημίωσης λόγω συνταξιοδότησης και αφετέρου την επίλυση του θέματος των εντός έδρας μετακινήσεων είτε με την οργάνωσή τους από το Θέατρο είτε με την αποζημίωση των εργαζομένων (αντίτιμο εισιτηρίου, ταξί ή βενζίνης).



Είναι επίσης σημαντικό ότι στη διαμαρτυρία της Παρασκευής διευκρινίστηκε από τον Πρόεδρο και τον ΚΔ, παρουσία των εργαζομένων, ότι δεν υπήρξε κανενός είδους συναλλαγή ανταλλάξιμη (ή, όπως ακούστηκε, "παζάρι") με τις διατακτικές και την αφαίρεση άλλων δικαιωμάτων.



Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η συσπείρωση γύρω από το Σωματείο φέρνει αποτελέσματα και ότι από την ενότητα πηγάζει η δύναμή μας.







Όσον άφορα το θέμα του μπόνους, αλλά και το ζήτημα της απασχόλησης συνταξιούχων, ζητήσαμε για άλλη μια φορά οι συμβάσεις να είναι καθαρές και να μην κρύβονται πίσω τους προσωπικές σχέσεις με φωτογραφικές ρυθμίσεις. Η εικονική απασχόληση, μέσω άλλης επιχείρησης, με χαρακτηριστικά εργαζόμενου στον Οργανισμό πρέπει να αντικατασταθει με κανονική σύμβαση εργασίας. Όσο πιο διάφανη και ισότιμη διαχείριση γίνεται τόσο δεν θα ανακύπτουν σκιές που προκαλούν το εργασιακό κλίμα.











Επίσης σας κοινοποιούμε την επιστολή που στείλαμε στο Δ.Σ.:







ΠΡΟΣ: ΔΣ Εθνικού Θεάτρου



Σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή προκειμένου να επαναλάβουμε την έντονη αντίθεσή μας, την οποία ήδη σας δηλώσαμε στην παράσταση διαμαρτυρίας της Παρασκευής, σχετικά με το μπόνους των 15.000 ευρώ σε εξωτερικό συνεργάτη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, εκφράζοντας το μεγάλο θυμό και την αντίδραση όλων των μελών μας.



Το Σωματείο, όταν έγινε η γνωστή η πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, συνεδρίασε και αποφάσισε να αντιδράσει άμεσα και έντονα όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από την επιστολή που έστειλε. Θεωρούμε ότι αυτή η απόφαση σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι πάλεψαν για να πάρουν τα έξοδα της εντός έδρας μετακίνησής τους αξίας 1,40 (!) ευρώ και που έχουν δει τις αποδοχές τους να έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, αποτελεί πρόκληση και προσβολή για όλους τους εργαζόμενους.



Το Σωματείο έχει εκφράσει σε πολλές περιπτώσεις την έντονη αντίθεσή του σε οποιεσδήποτε νομιμοφανείς διαδικασίες προκειμένου να «ταχτοποιηθούν» συνεργάτες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και μάλιστα έχει κατηγορηθεί από γνωστούς κύκλους γύρω από αυτόν για στοχοποίηση ανθρώπων. Να θυμίσουμε επιστολές με υπογραφές που κυκλοφόρησαν, μια τακτική που εφαρμόζεται πολύ συχνά με αυτήν την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και που μοναδικό σκοπό έχει να διχάσει τους εργαζόμενους.



Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για το προκλητικό μπόνους, ειδάλλως να παρθεί απόφαση να δοθεί αντίστοιχο μπόνους σε όλους τους εργαζόμενους του Θεάτρου!






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net