Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

19/09/2023 11:34
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ (Δ.Σ.)
Το Νομοσχέδιο Γεωργιάδη, ως άλλος οδοστρωτήρας εργασιακών δικαιωμάτων, καταστρέφει τον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων.



Αντιτίθεται στις βασικές αρχές του Εργατικού Δικαίου, ελαστικοποιεί τη βασική δομή της εργασίας, εισάγοντας τις νέου τύπου συμβάσεις μηδενικών ωρών, μετατοπίζει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας από την συλλογική ρύθμιση στην ατομική και ποινικοποιεί επιπλέον τις συλλογικές διεκδικήσεις.



Συγκεκριμένα:

- [ ] Αλλάζει τη δοκιμαστική περίοδο ενός εργαζομένου από 12μηνη σε 6μηνη νομιμοποιώντας έτσι τον εργοδότη να απολύει τον εργαζόμενο ακόμα και εντός του 6μηνου, επικαλούμενος απλά την δοκιμαστική περίοδο, χωρίς να υποχρεούται να δηλώσει σπουδαίο λόγο απόλυσης όπως ισχύει σήμερα.

- [ ] Αναπροσαρμόζει το ημερήσιο νόμιμο 8ωρο και εισάγει την εργασία σε δύο ή περισσότερους εργοδότες, νομιμοποιώντας τις 13 ώρες εργασίας ημερησίως.

- [ ] Εισάγει τη πρωτοφανή αντεργατική διάταξη των συμβάσεων μηδενικών ωρών. Όπως και όποτε θέλει ο εργοδότης, με ακαθόριστες μορφές εργασίας, νομιμοποιείται να αξιώσει από τον εργαζόμενο την απασχόλησή του, αποστέλλοντας απλώς ένα SMS.

- [ ] Ποινικοποιεί περαιτέρω το δικαίωμα στην απεργία με εξοντωτικά πρόστιμα και πολύμηνη φυλάκιση των εργαζομένων που υπερασπίζονται την απεργία. Με το νομοσχέδιο δεν προστατεύονται οι απεργοί από εκβιαστικές εργοδοτικές απειλές και μηχανισμούς εκφοβισμού



Οι εργαζόμενοι για ακόμα μια φορά, θα πρέπει να σταθούμε εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια διάλυσης του εργασιακού περιβάλλοντος.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Απεργία στις 21 Σεπτέμβρη 2023






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net