Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

27/02/2024 14:17
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (Δ.Σ.)
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Αθήνα 27/2/2024

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με λύπη μας βρισκόμαστε για άλλη μία φορά ενώπιον πρακτικών της Διεύθυνσης του Θεάτρου, που παραβιάζουν τους όρους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μας.

Στο άρθρο 6, ρητά ορίζεται πως οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις σκηνές του Θεάτρου, εργάζονται από Τετάρτη έως Κυριακή. Μία ρύθμιση της οποίας όμως τείνει να παγιωθεί η παραβίασή της. Επανειλημμένα η καλλιτεχνική διεύθυνση λειτουργεί καταχρηστικά παρακάμπτοντας το συλλογικό όργανο εκπροσώπησης και απευθύνεται ξεχωριστά στους εργαζόμενους «διερευνώντας» τη διαθεσιμότητα και την επιθυμία τους να εργαστούν και τις Τρίτες.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που καλόπιστα εκφράσαμε σε προγενέστερες παρόμοιες πρακτικές, αντιπροτείνοντας ακόμα και λύσεις που θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν εν μέρει τα αποτελέσματα της παραβίασης της ρύθμισης, πληροφορούμαστε πως ήδη προγραμματίζονται παραστάσεις και δράσεις σε σκηνές του Θεάτρου και τις 2 επόμενες Τρίτες (εκτός από την σημερινή πρεμιέρα η οποία θα πραγματοποιηθεί).

Μπροστά σε αυτή την πρακτική, αποφασίσαμε να κινηθούμε πιο δυναμικά, κοινοποιώντας στον οργανισμό την «ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ», προς το Εθνικό Θέατρο όπως νόμιμα εκπροσωπείται, επιφυλασσόμενοι για κάθε άλλη δυναμικότερη κινητοποίηση για τη εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το σωματείο είμαστε όλοι μας και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν και να σταθούμε απέναντι σε εκβιασμούς.

Θέλουμε επίσης να σας υπενθυμίσουμε ότι στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση (Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου) το σημείο συνάντησης είναι στην έξοδο του μετρό στην πλατεία Κοραή, ώρα 11 π.μ.






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net