Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

08/12/2006 15:06
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ (kehaa)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΣΕΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2006)





Η Γραμματεία Συμβασιούχων Γ.Σ.Ε.Ε. η οποία εκπροσωπεί 75 σωματεία συμβασιούχων αποφάσισε να διακινήσει διακήρυξη με 12 θέσεις προς τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία συνολικά για συλλογή υπογραφών. Σκοπός του ιδιότυπου αυτού δημοψηφίσματος είναι να αναδειχθεί το μέγεθος της δυσαρέσκειας των ελλήνων πολιτών οι οποίοι εκτιμούν ότι εξαπατήθηκαν σε σχέση με την προεκλογική δέσμευση του κ.Καραμανλή για την «μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Στόχος επίσης είναι η άσκηση πίεσης προς την Κυβέρνηση ώστε να νομοθετήσει προς την κατεύθυνση της απάλειψης του φαινομένου παραγωγής ομήρων – συμβασιούχων και σύμφωνα με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Η δ/νση επικοινωνίας των συμβασιούχων και των οργανώσεών τους είναι:



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ Γ.Σ.Ε.Ε.

ΠΑΤΗΣΙΩΝ 69 – ΤΚ. 10434

ΤΗΛ: 210-82.02.296

FAX: 210-82.02.144

E-mail: Clubs.pathfinder.gr.symvasiouxoi





Υ.Γ.: Αποστέλλεται το κείμενο της διακήρυξης.





ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΣΕΕ

(75 σωματεία συμβασιούχων)





ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ



Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο

1. Παρακολουθούμε με θλίψη το τελευταίο διάστημα στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες, στους χώρους εργασίας μας και στις γειτονιές μας, τη δραματική κατάσταση και την αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας που μάθαμε να λέμε «συμβασιούχους».

2. Θυμόμαστε πως εδώ και χρόνια το φαινόμενο των «συμβασιούχων» απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας μας, αφού κάθε οικογένεια είχε η έχει ένα ή και περισσότερα μέλη της σε αυτήν την απαράδεκτη «εργασιακή» κατάσταση ομηρίας.

3. Μαθαίνουμε σιγά σιγά για την απίστευτη ποικιλία μορφών εργασίας που εφευρίσκονται από διάφορους φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (συμβασιούχοι έργου, ορισμένου χρόνου, 8μηνήτες, 4μηνήτες, ωρομίσθιοι, ημερομίσθιοι, ενοικιαζόμενοι κλπ), για να καλύψουν στην πραγματικότητα τις πάγιες ανάγκες τους σε προσωπικό όλων των κατηγοριών.

4. Τρομάζουμε με τις αποκαλύψεις και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας χιλιάδων συμβασιούχων: χαμηλότεροι μισθοί από το τακτικό προσωπικό, μη καταβολή πολλών επιδομάτων, απλήρωτες υπερωρίες, απουσία ασφάλισης και, πάνω απ’ όλα, το συνεχή φόβο για την ανανέωση ή μη της σύμβασης.

5. Ξέρουμε πως για το ζήτημα αυτό, που προκαλεί πάντοτε εντάσεις και αντιπαραθέσεις των κομμάτων, επιχειρήθηκαν κατά καιρούς διάφορες νομοθετικές λύσεις, οι οποίες ποτέ δεν χτύπησαν το κακό στη ρίζα του.

6. Διαπιστώνουμε με λύπη πως, ούτε η σημερινή Κυβέρνηση με το Π.Δ. Παυλόπουλου έλυσε το ζήτημα οριστικά, όπως είχε δεσμευτεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας. Αντίθετα, χιλιάδες εργαζόμενοι αισθάνονται προδομένοι, αφού, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων που εργάζονται, αδικούνται κατάφωρα και μάλιστα απειλούνται με οριστική απόλυση, μετά από πολυετή εργασία! Ακόμη χειρότερα, φαίνεται πως ξεκινά ένας ακόμη γύρος προσλήψεων «συμβασιούχων» ανακυκλώνοντας το ίδιο πρόβλημα.

7. Βλέπουμε με ανησυχία να επιχειρούνται ποικίλες παρεμβάσεις ακόμη και σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συμβασιούχους με στόχο να στερηθούν και τη στοιχειώδη δικαστική προστασία.

8. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να υπάρξει επιτέλους μια τίμια, γενναία και δίκαιη πολιτική πρωτοβουλία για να δοθεί ένα πραγματικά οριστικό τέλος στο διαχρονικό φαινόμενο της παραγωγής συμβασιούχων, που γίνονται αντικείμενο εργασιακής και πολιτικής ομηρίας.

9. Θεωρούμε πως είναι αναγκαίο και εφικτό όσοι συμβασιούχοι (όπως και αν χαρακτηρίστηκαν οι συμβάσεις τους) κάλυπταν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να αναγνωριστούν ως αορίστου χρόνου ή μόνιμο προσωπικό και να καταταγούν σε αντίστοιχες θέσεις των υπηρεσιών στις οποίες απασχολήθηκαν και απασχολούνται.

10. Ελπίζουμε, ωστόσο, πως σήμερα πια είναι ώριμο να γίνει από όλους αποδεκτό το πιο σημαντικό: πως δεν αρκεί απλώς να ψηφιστεί ένας ακόμη νόμος «τακτοποίησης» συμβασιούχων αλλά από δω και πέρα για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των διαφόρων υπηρεσιών να προσλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο τακτικό προσωπικό, ώστε να απαλειφθεί στη ρίζα του το φαινόμενο «παραγωγής» συμβασιούχων.

11. Καλούμε τους εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας, τα κόμματα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Κοινοτικής Οδηγίας 70/1999, έτσι όπως προσδιορίστηκαν με τις ιστορικές αποφάσεις 18/2006 της πλήρους Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σύμφωνα με τις οποίες όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θεωρούνται αορίστου χρόνου, για να ξεπεραστεί για πάντα το φαινόμενο που αποτελεί ντροπή για τη χώρα, αφού υποσκάπτει την κοινωνική ομαλότητα, κουρελιάζει την αξιοπρέπεια χιλιάδων συμπολιτών μας, υπονομεύει το πολιτικό σύστημα.

12. Αν δεν το πράξουν τότε ένα είναι βέβαιο: Δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να πιστέψει ξανά ότι μπορεί να συνεχίσει να υποτιμά τη νοημοσύνη και αξιοπρέπειά μας ως πολιτών αυτής της χώρας.

(dimopsifisma.pdf 133,9 KB)


08/12/2006 15:14
Ορατό σε: Επισκέπτες

Πολίτες, δώστε τέλος στην ομηρία μας (kehaa)
Συμβασιούχοι καλούν την κοινωνία να αναλάβει ευθύνες απέναντι στα εφευρήματα περί 8μηνιτών, 4μηνιτών, ενοικιαζόμενων


Πολίτες, δώστε τέλος στην ομηρία μας


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
Από την “Ελευθεροτυπία”



Στην κοινωνία μεταφέρουν οι συμβασιούχοι το πρόβλημα της απασχόλησης, της ομηρίας τους, καθώς και της εξαπάτησής τους, με την προεκλογική δήλωση του Κ. Καραμανλή περί «250.000 μονιμοποιήσεων».


Με πρωτοβουλία της νεοσύστατης γραμματείας συμβασιούχων της ΓΣΕΕ, αλλά και 75 σωματείων, επί συμβάσει και προς απόλυση, εργαζομένων ξεκινά η συλλογή υπογραφών από το σύνολο των πολιτών, έτσι ώστε:

α) Να λήξει η ιδιότυπη εργασιακή τους ομηρία.

β) Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σε βάρος τους.

γ) Να υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου όλοι όσοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες με την τροποποίηση του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου, και

δ) Στο εξής οι πάγιες ανάγκες να καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό.


Με αυτήν την έκκληση-κινητοποίηση (συλλογή υπογραφών) οι συμβασιούχοι ζητούν από την Πολιτεία να εφαρμόσει δύο δικαστικές αποφάσεις: την 18/2006 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με βάση τις οποίες όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θεωρούνται, εξ αρχής, αορίστου χρόνου. (Δηλαδή πρόκειται για ψευδείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου και απαιτείται ο αναχαρακτηρισμός αυτών σε αορίστου. Ετσι, δεν υφίσταται και θέμα σύγκρουσης αναφορικά με την πρόβλεψη του Συντάγματος περί μη μετατροπής μιας σύμβασης ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Ο καταστατικός χάρτης της χώρας δεν προβλέπει κάτι για τις ψευδεπίγραφες συμβάσεις «ορισμένου» χρόνου.)

Σχετικά με την ανωτέρω πρωτοβουλία και καθώς οι πρώτες υπογραφές για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος των συμβασιούχων αναμένεται να παρουσιαστούν στην απεργιακή συγκέντρωση της 13ης Δεκεμβρίου (γενική απεργία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με αφορμή την προώθηση στη Βουλή του νέου προϋπολογισμού), ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν την προσπάθεια των συμβασιούχων, και σημειώνει: «Το κείμενο αυτό και οι υπογραφές θα κατατεθούν στην κυβέρνηση και στα κόμματα της Βουλής για να τους θυμίσει την υπόσχεση και υποχρέωσή τους απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα πολιτών, που οφείλουν να σεβαστούν και να ικανοποιήσουν».

Η «Ε» στηρίζει την πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ και των συμβασιούχων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και δημοσιεύει την «Ανοικτή Επιστολή» των 75 σωματείων, καθώς και τη σχετική φόρμα συλλογής υπογραφών.

* Ανοιχτή επιστολή προς τους εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net