Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: Τις θερμότερες ευχές μας για τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

26/02/2007 19:50
Ορατό σε: Επισκέπτες

Τις θερμότερες ευχές μας για τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.


Αθήνα 26/02/2007





Προς: - Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κο. Γ. Χουβαρδά.





Κύριε Διευθυντά,

Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.



Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αφοσίωση και πίστη για την ανάπτυξη της πρώτης Κρατικής Σκηνής της χώρας, με επαγγελματισμό και με συνείδηση ότι η προσφορά μας στον πολιτισμό είναι σημαντική. Όπως γνωρίζετε, οι εργαζόμενοι στο ''Εθνικό Θέατρο’’ έχουν να επιδείξουν μια πορεία αντάξια του ονόματος και της φήμης του, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.



Περιμένοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανακοίνωση των στόχων και του οράματος σας για το Εθνικό Θέατρο, βρισκόμαστε δίπλα σας για να στηρίξουμε την προσπάθεια που έχετε αναλάβει.



Η πολύχρονη προσφορά σας στο θέατρο παρέχει όλα τα εχέγγυα για μια καλλιτεχνική ανανέωση της πρώτης Κρατικής Σκηνής. Ευχόμαστε το όραμα σας να συμπαρασύρει το σύνολο του μεγάλου ανθρώπινου δυναμικού του Θεάτρου σε μια ανανεωτική και δημιουργική πορεία που τόσο έχουμε ανάγκη.





Ελπίζοντας στην θετική εκ μέρους σας ανταπόκριση θα θέλαμε με την πρώτη ευκαιρία να γνωριστούμε και να σας ενημερώσουμε για τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και μας απασχολούν.



Είμαστε στη διάθεση σας.



Το Δ.Σ. του ΣΕΕΘ






26/02/2007 22:16
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ (kehaa)
Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2007



Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γιώργος Βουλγαράκης παρουσίασε σήμερα στα στελέχη και στους εργαζομένους του Εθνικού Θεάτρου τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Γιάννη Χουβαρδά. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σκηνή Κοτοπούλη- REX παρευρέθηκαν πολλοί γνωστοί άνθρωποι του θεάτρου. Υποδεχόμενος τον κ. Χουβαρδά ο κ. Υπουργός είπε τα ακόλουθα:

«Σας κάλεσα σήμερα εδώ για να υποδεχτούμε το νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου.
Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Νίκος Κούρκουλος διοίκησε, επί μία συνεχή 12ετία το Εθνικό Θέατρο, με αποτελεσματικότητα, ήπιο σθένος και υψηλή αυτεπίγνωση των ευθυνών του, ως κυβερνήτης του πρώτου θεάτρου της χώρας μας.
Με την ευγένεια που τον χαρακτήριζε κέρδισε την αγάπη σας και με τη σοβαρότητά του κατέκτησε απόλυτα την εμπιστοσύνη όλων μας. Με το καλλιτεχνικό του όραμα κέρδισε την εκτίμηση και το σεβασμό όλων, ενώ με την αποφασιστικότητά του, σφράγισε την κάθε του πράξη, ευτύχησε δε να δει πολλά από τα σχέδιά του να καρποφορούν και να επιβάλλονται με την ποιότητά τους.
Η απώλεια του Νίκου Κούρκουλου ήταν επομένως, αυτονόητα δυσαναπλήρωτη και η επιλογή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή, πιστέψτε με, ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς απαιτούσε ορθή συνεκτίμηση πάρα πολλών και ποικίλων παραγόντων.
Η τελική μου κλίση διαμορφώθηκε ύστερα από συνεχείς διαβουλεύσεις και αφού έλαβε υπόψη της τη βούληση του πνευματικού, καλλιτεχνικού και θεατρικού κόσμου.
Και στην κρίση αυτή βάρυναν πάρα πολλά. Σταθμίστηκαν ως προσόντα του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή, η παιδεία και η εμπειρία, η καλλιτεχνική αξία και η οραματική διάθεση, τα διοικητικά προσόντα και το ανοιχτό πνεύμα.
Αυτά τα κριτήρια, θεωρώ ότι τα καλύπτει επαρκέστατα ο κ. Γιάννης Χουβαρδάς, τον οποίο και καλωσορίζω σήμερα, μαζί με σας, στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
Στην καλλιτεχνική του διαδρομή ο Γιάννης Χουβαρδάς απέδειξε την προσήλωσή του τόσο σε υψηλούς ποιοτικούς στόχους όσο και στην οργανωτική συγκρότηση, που ήταν αναγκαία για την πραγματοποίηση των στόχων αυτών.
Επέμεινε στο συγκερασμό του κλασσικού ρεπερτορίου με τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά. Υποδέχτηκε με τόλμη νέα καλλιτεχνικά ρεύματα από όλους τους χώρους της θεατρικής δημιουργίας και πραγματοποίησε μετακλήσεις ξένων δημιουργών.
Συνέβαλε αποφασιστικά στην εξοικείωση του ελληνικού κοινού με τις τάσεις που κυριαρχούν στη διεθνή θεατρική σκηνή. Επιπλέον, ο Γιάννης επένδυσε την ευρύτητα των επιλογών του σε πνεύμα αμοιβαιότητας και συνεργασίας, άνοιξε απροκατάληπτα το Θέατρο του Νότου σε ικανό αριθμό καταξιωμένων δημιουργών, αλλά και νέων ανθρώπων, προσφέροντάς τους ένα βήμα για την ανάδειξη του ταλέντου και των δυνατοτήτων τους.
Προσήλκυσε κοντά του, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες, πολλούς σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σκηνογράφους, μεταφραστές και συγγραφείς που βρίσκονταν στην αρχή της σταδιοδρομίας τους ή σε μια αποφασιστική της καμπή. Δημιούργησε ένα θέατρο πολυμερές και πολυπρισματικό, με πλήρη αίσθηση των ανοιχτών οριζόντων της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Η σύνθεση αυτών των αρετών και των ιδιοτήτων του Γιάννη, είναι καταγεγραμμένη ελπιδοφόρα στη συνείδηση του θεατρικού κόσμου και σε όλους μας.
Το Εθνικό Θέατρο, με την οργάνωση και τη δομή του, την οικονομική του επιφάνεια και το θεσμικό του κύρος, θα του επιτρέψει, νομίζω, να αναδείξει τις αξίες και τις επιλογές του σε μία υψηλότερη βάση.
Έχουμε κάθε λόγο να προσδοκούμε, και εγώ προσωπικά το πιστεύω απόλυτα, ότι ο Γιάννης Χουβαρδάς θα ανταποκριθεί με ήθος και συνέπεια στην τιμή και την ευθύνη των νέων καθηκόντων του και θα έχει γόνιμη και επιτυχή πορεία ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.
Κυρίες και κύριοι, φίλοι εργαζόμενοι, γνωρίζετε καλά ότι το Εθνικό Θέατρο, το οποίο υπηρετείτε με πίστη και αφοσίωση, είναι κάτι παραπάνω από ένας καταξιωμένος καλλιτεχνικός θεσμός.
Στο Εθνικό Θέατρο ουσιαστικά χτυπάει η καρδιά της θεατρικής συνείδησης ολόκληρης της χώρας μας. Μιας χώρας που από την αρχαιότητα έως σήμερα πιστεύει στο θέατρο, ελπίζει στο θέατρο, βρίσκει στο θέατρο τον ακριβή συνδυασμό λογισμού και συγκίνησης.
Στο ρεπερτόριο και στις δημιουργίες του Εθνικού Θεάτρου αποτυπώνεται στην πραγματικότητα η ιστορία του νεώτερου ελληνισμού σε όλες τις πτυχές του και σκιαγραφείται ο πολύπλευρος χαρακτήρας του.
Στη διαδρομή του Εθνικού Θεάτρου αποτυπώνονται όλα τα πάθη, αλλά και οι προσδοκίες των Ελλήνων.
Αντικατοπτρίζεται η αισθητική του παρελθόντος και το πνεύμα των νέων καιρών. Πιστοποιείται η πρόσληψη της ευρωπαϊκής και διεθνούς πραγματικότητας σε σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.
Το Εθνικό Θέατρο οφείλει να προασπίζει την εθνική μας ταυτότητα, αλλά και να προάγει την οικουμενικότητα των θεατρικών ιδεών, να είναι ελληνικό και ταυτόχρονα ανοιχτό στο μεγάλο διεθνές ακροατήριο, στο ακροατήριο του κόσμου.
Οφείλει να επιβεβαιώνει ότι είναι ένα μεγάλο θέατρο για να δικαιώνει την κοινή πεποίθηση ότι αποτελεί το πιστότερο βαρόμετρο της θεατρικής μας ζωής. Ό,τι συμβαίνει στο Εθνικό επηρεάζει βαθύτατα την πορεία της θεατρικής πράξης και δημιουργίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο των πνευματικών μας ζητημάτων.
Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει πλήρη συνείδηση για το βαρυσήμαντο ρόλο που διαδραματίζει το Εθνικό Θέατρο και το ιδιαίτερο στίγμα του στο θεατρικό και πολιτισμικό χάρτη της χώρας. Γι’ αυτό και είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες αναδιοργάνωσης και επέκτασης των δραστηριοτήτων του.
Τα τελευταία χρόνια, λόγω παλαιότητας των κτηρίων της Κεντρικής και Νέας Σκηνής, αλλά και ύστερα από τα πλήγματα των σεισμών του 1981 και του 1999, ετέθη επί τάπητος το ζήτημα της επισκευής τους.
Παράλληλα έγινε ιδιαίτερα αισθητή και από τη Διεύθυνση του Εθνικού, αλλά και από το Υπουργείο Πολιτισμού, η αναγκαιότητα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του συνολικού θεατρικού εξοπλισμού.
Οι εργασίες αποκατάστασης και εξοπλισμού του όλου κτιριακού συγκροτήματος, αφού εκπονήθηκε το γενικό κτιριολογικό πρόγραμμα και οι τεχνικές του προδιαγραφές, εντάχθηκαν στο ΚΠΣ 2000 – 2006.
Στόχος μας ήταν και παραμένει να ενισχυθεί και να αναστηλωθεί με σεβασμό στα αυθεντικά του στοιχεία το διατηρητέο μνημείο, όπως και η αναβάθμιση της θεατρικής του λειτουργίας. Οι εργασίες αυτές προχωρούν συστηματικά και αναμένεται με ελάχιστες αποκλίσεις απ’ το αρχικό χρονοδιάγραμμα να ολοκληρωθούν μέσα στο 2008.
Το Εθνικό Θέατρο έχει ηθικό και πνευματικό χρέος να εξακολουθήσει να παραμένει ζωντανή στάθμη του θεατρικού μας πολιτισμού και μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το χρέος με έμπνευση, εύρυθμη κι υπεύθυνη λειτουργία. Εσείς, το προσωπικό και οι θεράποντες, το τεχνικό και καλλιτεχνικό του πλήρωμα, διαδραματίζετε καίριο ρόλο στη λειτουργία αυτή.
Το Εθνικό Θέατρο για να σταθεί υπεύθυνα και με αξιώσεις πρωταγωνιστικές, εθνικά αλλά και διεθνώς, κατά τη νέο περίοδο που ανοίγει χρειάζεται την ορμή και την εργατικότητα, το πείσμα και την προσπάθεια, την εντιμότητα και την ευθυκρισία μας.
Είμαι βέβαιος ότι με το δυναμικό σας απόθεμα θα συνδράμετε αποφασιστικά στα καθήκοντα τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου τον Γιάννη Χουβαρδά και σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό. Και με αυτές τις σκέψεις επιτρέψτε μου να συγχαρώ και δημόσια το Γιάννη Χουβαρδά, να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του και να του πω ότι όλοι εμείς περιμένουμε με πολύ μεγάλη αγωνία να δούμε τα σχέδια και τα οράματά του να γίνονται πράξεις». Ευχαριστώ πολύ.

Ο κ. Χουβαρδάς με τη σειρά του είπε τα ακόλουθα:
«Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Υπουργό για τα καλά του λόγια και όλους εσάς που είστε εδώ σήμερα. Αισθάνομαι περίεργα γιατί σε μένα είναι ένας χώρος οικείος το Εθνικό Θέατρο, λόγω της προϋπηρεσίας μου σε αυτό ως σκηνοθέτη.
Ταυτόχρονα όμως είναι και ένας καινούργιος χώρος και αυτό το δισυπόστατο είναι που δίνει την ένταση και την ενέργεια σε μένα να ξεκινήσω με το δεξί.
Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Τύπο και τα ΜΜΕ για την μέχρι τούδε πάρα πολύ θετική αποδοχή αυτής της επιλογής. Ομολογώ ότι με έχει φέρει σε αμηχανία και ελπίζω να ανταποκριθώ στον πήχη που μπαίνει πολύ ψηλά και στις υποχρεώσεις που μου δημιουργούνται με αυτή την υποδοχή.
Θέλω να πω ότι αισθάνομαι ως εξαιρετική την τιμή που μου γίνεται από τον Υπουργό Πολιτισμού. Είναι ένας άνθρωπος οξυδερκέστατος και πολύ αποτελεσματικός και μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να ανατρέψει ένα θολό τοπίο μέσα στον πολιτισμό. Άνοιξε δρόμους αμέσως και πολύ γρήγορα και με έναν πρωτόγνωρο τρόπο για ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Του εύχομαι να συνεχίσει με τον ίδιο σθένος και είμαι σίγουρος ότι θα είναι κοντά μας.
Επίσης θέλω να πω ότι τιμώ τον Νίκο Κούρκουλο και το πολύ σημαντικό έργο που τέλεσε στο Εθνικό Θέατρο. Εννοείται ότι η παρουσία μου εδώ είναι καταρχήν ως συνεχιστή αυτού του έργου. Η σκιά του είναι βαριά και ένας απ’ τους πρωταρχικούς στόχους μου θα είναι, όπως είπε και ο Υπουργός Πολιτισμού, να εδραιωθεί αυτό το έργο και να διευρυνθεί όσο γίνεται.
Ήθελα να σας πω κάτι προσωπικό. Πάλεψα πάρα πολύ με τον εαυτό μου και με το φάσμα των δυσκολιών που υπάρχουν, τον επικείμενων δυσκολιών, για να πάρω την απόφασή μου. Δεν θέλω να πω ποιες είναι αυτές οι δυσκολίες. Αν επιμείνει κάποιος μπορώ να τις ονομάσω, αλλά υπάρχουν και προσωπικές δυσκολίες και επαγγελματικές δικές μου, αλλά και ζητήματα ανοιχτά με το Εθνικό Θέατρο.
Αλλά ενέδωσα στο μέγεθος της πρόκλησης. Είναι πολύ δύσκολο για έναν καλλιτέχνη να πει όχι, όταν του προσφέρεται η θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο, όχι με την έννοια της θέσης, όσοι με ξέρουν το γνωρίζουν αυτό, αλλά με την έννοια της πρόκλησης και του έργου που ανοίγεται μπροστά.
Και κατέληξα στο κλασικό «καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες». Όσοι με γνωρίζουν επίσης ξέρουν ότι έχω πάντα μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό μου και δεν αποφεύγω τις ευθύνες μου.
Ειδικά, όμως, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουμε στην προκειμένη περίπτωση, αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω τη στήριξη και τη βοήθεια του προσωπικού του Εθνικού Θεάτρου, των συνδικαλιστικών και άλλων φορέων που αντιπροσωπεύονται ή ενδιαφέροντα για το Εθνικό Θέατρο, του Τύπου και των ΜΜΕ και του Υπουργείου Πολιτισμού. Χωρίς τη συμπαράστασή τους το έργο μου είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.
Θέλω, επίσης, να ζητήσω την εμπιστοσύνη του κοινού στο όνομα του οποίου θα γίνουν όλες οι προσπάθειές μου και θα αναλωθεί όλη μου η ενέργεια.
Θα ήθελα να μιλήσω λίγο πιο πρακτικά τώρα. Επρόκειτο σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού να αναλάβω επισήμως από τον Ιούνιο. Σταθμίζοντας τα πράγματα και επειδή νιώθω ότι υπάρχουν επείγουσες εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν, έκανα κάποιες κινήσεις να αλλάξω τα άμεσα σχέδιά μου, πράγμα που δεν ήταν εύκολο αλλά το κατόρθωσα και θα ξεκινήσω τη θητεία μου ουσιαστικά απ’ τις αρχές Απριλίου, δηλαδή δύο μήνες νωρίτερα.
Θα υπάρχουν διαστήματα απουσίας στο εξωτερικό, στη διάρκεια των οποίων θα βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με το προσωπικό και τους στενούς μου συνεργάτες, ώστε η δραστηριότητα του Εθνικού Θεάτρου να συνεχίζεται απρόσκοπτα.
Πριν τελειώσω θα ήθελα να ανακοινώσω ως αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου την Έφη Θεοδώρου, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα μαζί μου. Και το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι στις προθέσεις μου είναι να διοργανωθεί, μόλις επιστρέψω, ένα καλλιτεχνικό μνημόσυνο για το Νίκο Κούρκουλο.
Θα μου επιτρέψετε προς το παρόν να αποφύγω τα πολλά λόγια, μέχρι να ενημερωθώ. Υπολογίζω ότι τον Απρίλιο θα μπορώ να πω περισσότερα. Σας ευχαριστώ».

Τέλος, το λόγο πήρε εκπρόσωπος των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου:

«Κύριε Υπουργέ και κύριε Διευθυντά, εκ μέρους των εργαζομένων σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει. Δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε δίπλα σας για να στηρίξουμε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.
Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας το όραμά σας να συμπαρασύρει το μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου σε μία πορεία θετική, δημιουργική.
Και πάλι καλή επιτυχία στο έργο σας».



03/03/2007 17:13
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Τις θερμότερες ευχές μας για τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. (kehaa)
Από την “Καθημερινή”

Νέα εποχή για το Εθνικό


Από τον Απρίλιο επικεφαλής ο Γιάννης Χουβαρδάς, αναπληρώτρια η Εφη Θεοδώρου

Τρεις ήταν οι ειδήσεις που βγήκαν από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία έγινε η επίσημη παρουσίαση του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γιάννη Χουβαρδά από τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γιώργο Βουλγαράκη. Πρώτον, ότι ο Γ. Χουβαρδάς θα αναλάβει από τις αρχές Απριλίου και όχι τον Ιούλιο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Δεύτερον, ότι Αναπληρώτρια Διευθύντρια αναλαμβάνει η Εφη Θεοδώρου και, τρίτον, ότι πρόθεσή του είναι με την ανάληψη των καθηκόντων του να οργανώσει καλλιτεχνικό μνημόσυνο για τον Νίκο Κούρκουλο. Κατά τ' άλλα, η συνέντευξη Τύπου έγινε μέσα σε μια ζεστή, αλλά και κάπως φορτισμένη συναισθηματικά, ατμόσφαιρα. «Δυσαναπλήρωτο το κενό που άφησε πίσω του ο Νίκος Κούρκουλος», ανέφερε σχετικά ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος και πήρε πρώτος το λόγο. «Γι' αυτό και η επιλογή του διαδόχου του ήταν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, ύστερα από διαβουλεύσεις με ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου κατέληξα σε ένα πρόσωπο που θεωρώ ότι είναι καθ' όλα άξιο για τη θέση αυτή. Και το πρόσωπο αυτό είναι ο Γιάννης Χουβαρδάς».

Θεσμικός ρόλος

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στο έργο του Γ. Χουβαρδά, κάνοντας λόγο, μεταξύ των άλλων, για επιτυχημένο «συγκερασμό κλασικού ρεπερτορίου με μια σύγχρονη ματιά», καθώς και ότι «δημιούργησε ένα θέατρο πολυμερές και πολυπρισματικό, ειδικά με τη δημιουργία του Θεάτρου του Νότου, μέσω του οποίου προσέφερε πολύτιμο βήμα στους νέους».

Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε τον θεσμικό ρόλο που παίζει το Εθνικό Θέατρο στα θεατρικά δρώμενα της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί το πιστότερο βαρόμετρο της θεατρικής μας ζωής». Επίσης, ανέφερε ότι μέσα στο 2008 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες αναπαλαίωσης στο παλαιό, διατηρητέο κτίριο του Θεάτρου.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο ίδιος ο Γιάννης Χουβαρδάς, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. υπουργό για τα «υπερβολικά καλά του λόγια». Δήλωσε ότι αισθάνεται αμήχανος, όχι μόνο για τα θερμά λόγια του κ. Βουλγαράκη αλλά και για την τόσο ζεστή υποδοχή που του επεφύλαξε ο Τύπος, τον οποίο και ευχαρίστησε. «Το Εθνικό Θέατρο», ανέφερε χαρακτηριστικά, «μου είναι οικείος χώρος από τη ιδιότητά μου ως σκηνοθέτη, αλλά τώρα πια είναι και καινούργιος καθώς μου δίνει την ενέργεια να ξεκινήσω από άλλη θέση». Ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αναφέρθηκε στην «εξαιρετική τιμή που μου έκανε το Υπουργείο Πολιτισμού», ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του κ. Βουλγαράκη αναφέροντας ότι «πρόκειται για οξυδερκή άνθρωπο και αποτελεσματικό. Ανέτρεψε ένα θολό πεδίο και άνοιξε νέους δρόμους με πρωτόγνωρο για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα τρόπο».

Βαριά σκιά

Ο Γ. Χουβαρδάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Νίκο Κούρκουλο. Υπογράμμισε ότι τιμά τον Νίκο Κούρκουλο («η σκιά του είναι βαριά») και ότι θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή τού τόσο σημαντικού έργου του. «Πρωταρχικός στόχος», είπε, «είναι να εδραιωθεί αυτό το έργο και να διευρυνθεί». Ανέφερε ακόμα ότι πάλεψε πολύ μέσα του μέχρι να πάρει την τελική απόφαση. «Ενέδωσα στο μέγεθος της πρόκλησης, στην πρόκληση που είναι το έργο που ανοίγεται μπροστά μου. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες γι' αυτό και ζητώ την εμπιστοσύνη του κοινού, για το οποίο εξάλλου εργαζόμαστε». Ζήτησε τη βοήθεια του προσωπικού του Θεάτρου, του Τύπου και των ΜΜΕ αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού. «Χωρίς τη συμπαράστασή τους η προσπάθειά μου είναι καταδικασμένη». Οσον αφορά παραστάσεις και συγκεκριμένες αποφάσεις, πέρα από τις τρεις στις οποίες αναφερθήκαμε, ο Γ. Χουβαρδάς επιφυλάχθηκε να πει οτιδήποτε, διευκρινίζοντας ότι «τον Απρίλιο θα είμαι σε θέση να σας πω πιο συγκεκριμένα πράγματα». Με τη δήλωση αυτή έκλεισε, προτού δεχθεί και το θερμό καλωσόρισμα εκπροσώπου των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου.












Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net