Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: Συναυλία στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου από το δήμο Αθηναίων

22/03/2007 04:01
Ορατό σε: Επισκέπτες

Συναυλία στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου από το δήμο Αθηναίων (kehaa)


Από την “Καθημερινή”



ΣΥΝΑΥΛΙΑ αφιέρωμα στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων με τη συνεργασία των μουσικών συνόλων του Δήμου και το μαέστρο Γιώργο Κατσαρό στις 27 Μαρτίου, στο θέατρο «Ρεξ- Κοτοπούλη», ημέρα που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου. Διευθυντής της Ορχήστρας θα είναι ο Λουκάς Καρυτινός και σολίστ πιάνου ο Αρης Γαρουφαλής.



«Οι άνθρωποι του πολιτισμού οφείλουν να θυμούνται τους ανθρώπους που τίμησαν τον πολιτισμό. Το θέατρο και ο κινηματογράφος, η τέχνη γενικότερα έχει ανάγκη από μύθους. Και όταν ο Νίκος Κούρκουλος βγήκε στο σανίδι και στο πανί, ο μύθος απέκτησε πρόσωπο. Σήμερα αποτελεί δική μας ευθύνη να διαιωνίσουμε τη μνήμη αυτών των μύθων», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχιακό Μέγαρο μαζί με τον πρόεδρο των μουσικών συνόλων μαέστρο Γιώργο Κατσαρό και τον διευθυντή Ορχήστρας Λουκά Καρυτινό.



Ο Γιώργος Κατσαρός χαρακτήρισε τη συναυλία ως το πρώτο βήμα της συμφωνικής ορχήστρας των μουσικών συνόλων του δήμου Αθηναίων."Οταν έφυγε από τη ζωή ο Νίκος η πρώτη μου σκέψη ήταν να κάνουμε κάτι εμείς, ο δήμος της Αθήνας, που του οφείλουμε τόσα, ιδιαίτερα για το Εθνικό Θέατρο», επεσήμανε μεταξύ άλλων.



Ο Λουκάς Καρυτινός από την πλευρά του τόνισε πως μεγάλοι συνθέτες σμίγουν με μεγάλους θεατρικούς συγγραφείς σε ένα κοινό έργο. Και εξήγησε:"Θα βρεθούν ο Ιψεν, μαζί με τον Κρικ στο έργο του Πέρκινκ, στη Σουίτα Πέρκινκ θα βρεθέι δίπλα ο Σαίξπηρ μαζί με τον Καρλ Μαρία Φον Βέμπερ στον Οπερο και θα παρουσιαστεί επίσης ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα του Σαίξπηρ μέσα από τη φαντασία του Τσαϊκόφσκι».



Το πρόγραμμα, είπε ο κ. Καρυτινός, θα συμπληρωθεί με τη φαντασία για χορωδία πιάνων και ορχήστρα του Μπετόβεν και τη σύμπραξη του διάσημου πιανίστα Αρη Γαρουφαλή. « Ενα έργο πολύ προφητικό που μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε όλα τα σύνολα του δήμου Αθηναίων τουλάχιστον τα κλασικά σύνολα του δήμου, χορωδία και ορχήστρα».



Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 η ώρα το βράδι.








Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net