Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Ενημέρωση για τη Γενική Συνέλευση 8/5/07

08/05/2007 23:10
Ορατό σε: Επισκέπτες

Ενημέρωση για τη Γενική Συνέλευση 8/5/07
Ενημέρωση για τη Γενική Συνέλευση 8/5/07



Συνάδελφοι.

Τις τελευταίες 15 ημέρες πραγματοποιήθηκαν 2 συναντήσεις μεταξύ του ΔΣ του σωματείου και του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή κου Χουβαρδά για τις οποίες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και με θετική διάθεση για την επίλυση των προβλημάτων. Στις συναντήσεις αυτές έγινε από μέρους μας μια πρώτη ενημέρωση για τα κύρια προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, οργανωτικά, διοικητικά, μισθολογικά, εργασιακά κ.α.

Αναφερθήκαμε σε καταστάσεις που μας ενοχλούν και θέλουμε να αλλάξουν, ώστε να βελτιωθούν οι εργασιακές συνθήκες, αλλά και η λειτουργικότητα του οργανισμού.

Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να δοθεί λύση σε χρόνια προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Ε.Θ. Υπήρξαν όμως και θέματα για τα οποία η διαβούλευση θα συνεχιστεί σε προσεχείς συνεδριάσεις. Όπως το μείζον θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η υπογραφή της οποίας παραμένει για μας κύριος στόχος.

Συνάδελφοι, είναι προτιμότερο να συμφωνήσουμε από κοινού με τη Διεύθυνση του Θεάτρου τους όρους εργασίας και τις αμοιβές των εργαζομένων , παρά να εφαρμόζεται κάθε φορά η ΚΥΑ που αφορά τα ΝΠΙΔ, διατάξεις που αποφασίζονται σε Υπουργικά γραφεία και απέχουν πολύ από τις πραγματικές ανάγκες του Εθνικού Θεάτρου και των εργαζομένων του.

Η σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αποτελεί προτεραιότητα και ζήτημα αξιοπρέπειας για μας τους εργαζομένους.

Τι συμφωνήσαμε:

1. Αποχαρακτηρίσαμε από «ανειδίκευτους εργάτες» τους τεχνικούς και τους εντάξαμε στην κατηγορία τεχνικό προσωπικό (3η κατηγορία). Εκτός από τη μισθολογική αναβάθμιση, προκύπτει και ηθική αναγνώριση, καθώς ήταν για μας θέμα τιμής η θεσμική αναγνώριση των ειδικοτήτων.

2. Διεκδικήσαμε εκ νέου την μισθολογική διαφορά από την ΝΠΙΔ και έτσι από την 1η /5ου η αύξηση θα είναι από 5,1% έως 6% (που προβλέπεται από τη ΝΠΙΔ) + 3%. (αναμένουμε την επικύρωση από το ΔΣ). Δεν διεκδικήσαμε κάτι παραπάνω, γιατί ο στόχος μας είναι η υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

3. Θα επανεξεταστεί η προσαύξηση για τα Νυχτερινά και τις Κυριακές, και όπου προκύπτει διαφορά θα διορθώνεται.

4. Όπου προκύπτει πρόβλημα στην ερμηνεία της ΚΥΑ των ΝΠΙΔ, θα επανεξετασθεί εξατομικευμένα, σε νέα βάση. (δηλαδή, ο τρόπος που υπολογίζονται οι κυριακάτικες υπερωρίες, οι βραδινές υπερωρίες, τα επιδόματα υπευθυνότητας, τα ταμειακά λάθη, η προϋπηρεσία κ.α.)

5. Ο κάθε εργαζόμενος θα μπορεί εύκολα, με σαφήνεια και διαφάνεια να ενημερώσει και να ενημερώνεται για την ανάλυση της μισθοδοσίας του (επιδόματα, τριετίες, υπερωρίες, ωράριο κτλ). Τα στοιχεία να υπάρχουν στην απόδειξη μισθοδοσίας (και να μην συμπληρώνονται με το μολυβί στην άκρη της κατάστασης).

6. Καταθέσαμε τους προβληματισμούς μας για την έλλειψη υπευθύνων σε ορισμένες ειδικότητες. Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι το θέμα αυτό θα εξετασθεί.

7. Ζητήσαμε να γίνεται έγκαιρα και σε βάθος χρόνου ο προγραμματισμός για: παραστάσεις, πρόβες, στησίματα, βάρδιες φυλάκων, εργασίες συντήρησης, διοικητικές εργασίες κ.α. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η βούληση της διοίκησης είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

8. Συμφωνήσαμε στην παρακράτηση συνδικαλιστικής συνδρομής απευθείας από την μισθοδοσία.

Σε ποια ζητήματα δε δόθηκε λύση:

1. Πενθήμερο.

Βρίσκεται σε εξέλιξη νομοθετική ρύθμιση που εξαιρεί τα Θέατρα από το Πενθήμερο. Η εξέλιξη αυτή, μας αναγκάζει να διαπραγματευτούμε σε διαφορετική βάση. Το ζήτημα το αφήνουμε ανοιχτό και θα διερευνήσουμε εκ νέου τη δυνατότητα εφαρμογής του, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις.

2. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το μεγάλο θέμα της σύναψης συλλογικής σύμβασης εργασίας παραμένει ο κύριος στόχος. Θεωρήσαμε ότι θα ήταν άτοπο να διεκδικήσουμε άμεση υπογραφή της ΣΣΕ μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής θα απουσιάζει για μεγάλα χρονικά διαστήματα έως το Σεπτέμβριο. Τονίσαμε, ωστόσο, ότι για μας η σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αποτελεί προτεραιότητα και θα επανέλθουμε στη διεκδίκηση της το συντομότερο. Έχουμε την ακλόνητη πεποίθηση ότι η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα μας δώσει τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε τους όρους εργασίας σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του Θεάτρου, να καθορίσουμε με σαφήνεια τα ελάχιστα όρια αποδοχών, αλλά και τους όρους εργασίας.

3. Αναδρομικά.

Δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Υπήρξε αντιπαράθεση σχετικά με το κατά πόσο είναι η δεν είναι συμφωνημένα από την προηγούμενη διοίκηση. Η δέσμευση της Διεύθυνσης για το θέμα είναι ότι θα εξετασθεί και σε επόμενες συναντήσεις θα δοθεί απάντηση. Θα διεκδικηθούν εκ νέου καθώς το αίτημα είναι νόμιμο και δίκαιο.



Αυτά ήταν τα κύρια που ειπώθηκαν στις συναντήσεις μας με την νέα Διεύθυνση.



Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να κάνουμε μια παράκληση. Για τα προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν μέσα στο καλοκαίρι να προσπαθήσουμε όλοι να τα λύσουμε σε πνεύμα καλής θέλησης.

















Άλλα θέματα της Γενικής Συνέλευσης.

Προγραμματισμός.

Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση εβδομαδιαίος προγραμματισμός εργασιών και εφαρμογή του, αλλαγές προγραμματισμού μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.



Εκλογή αντιπροσώπων για το ’’Ταμείο Προνοίας Προσωπικού Εθνικού Θεάτρου’’

Μετά τα πρόσφατα σκάνδαλα γύρο από τα αποθεματικά των ταμείων αλλά και με δεδομένο ότι τον Σεπτέμβριο λήγει η θητεία του ΔΣ του ΤΑΠΠΕΘ.

Θα εκλέξουμε βάση του νόμου εκπροσώπους στο νέο ΔΣ του ταμείου. Το αποθεματικό του ταμείου είναι από δικές μας κρατήσεις είναι χρέος μας το διαφυλάξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.



Εκλογές για Διοίκηση, Εκλεκτική Επιτροπή, Αντιπροσώπους, εκπροσώπους στο Τ.Α.Π.Π.Ε.Θ. Πέμπτη 24/5/07 12:00-19:00. Υποβολή υποψηφιοτήτων στην Εφορευτική Επιτροπή και στο Διοικητικό Συμβούλιο έως Δευτέρα 21/05/07.

Εφορευτική Επιτροπή: Ανδριανόπουλος Κώστας, Τσαλακου Βασιλική, Χλουβερακη Ευδοκία.





Έκτακτη εισφορά αλληλοβοηθείας για συνάδελφο που έχει ανάγκη. Οι προσφορές στους συνάδελφους.

Προδρομίτης Σωτήρης

Σάμπαλης Νίκος

Τσιώτη Μαρία





Αναθεώρηση καταστατικού.

1. Εκλογές κάθε 3 χρόνια (αντί 2 χρόνια που είναι ως σήμερα).

2. Θέση Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα.





Συνέντευξη τύπου.

Το Εθνικό Θέατρο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κος Γ. Χουβαρδάς σας προσκαλούν σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 09/05/07 στη σκηνή Κοτοπούλη πανεπιστήμιου 48. Θέμα της συνέντευξης τύπου το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της περιόδου 2007-2008 θα παραστεί το καλλιτεχνικό, διοικητικό & τεχνικό προσωπικό του Εθνικού Θεάτρου.






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net