Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΠΟΘΑ). Aπαξιωτική η πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού για την καλλιτεχνική δημιουργία.

26/07/2008 15:15
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΠΟΘΑ). Aπαξιωτική η πολιτική του Υπουργείου Πολιτισμού για την καλλιτεχνική δημιουργία. (kehaa)

Αθήνα, 21-07-2008



ΠΡΟΣ: ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.



Πριν λίγες ημέρες ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΕΜ κ. Σ. Ξαρχάκος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μαζί με πλήθος καλλιτεχνών, ανακοίνωσε το αδιέξοδο στο οποίο έχει έρθει η ορχήστρα λόγω της απαξιωτικής πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού για την καλλιτεχνική δημιουργία. Κατήγγειλε την προσπάθεια που γίνεται ώστε η πολιτιστική παραγωγή στον τόπο μας να πάει στα χέρια των χορηγών και των ιδιωτών, με τις ευλογίες και την ισχυρή χρηματοδότηση του κράτους.



Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Ορχήστρα των Χρωμάτων, η οποία και αυτή λειτουργεί με την ανοχή, το πείσμα και τη φιλοτιμία των συντελεστών της, καθώς και η πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την ανησυχητική κατεύθυνση που έχει πάρει η μοναδική όπερα της χώρας υπό την διοίκηση του μεγαλοβιομήχανου Οδ. Κυριακόπουλου, μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλούν.



Η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εμπορευματοποίηση του πολιτισμού, για ανάπτυξη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής βιομηχανίας σε ένα διεθνή ανταγωνισμό αγορών και κερδών, δίνει και στη χώρα μας τα αποτελέσματα της.



Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στους εργαζόμενους καλλιτέχνες, που αγωνίζονται αυτό το διάστημα για να διασώσουν θεσμούς και δομές που κλονίζονται από τις συγκεκριμένες πολιτικές.



Καλούμε τα Σωματεία μέλη μας και όλους τους καλλιτέχνες σε συσπείρωση και αγωνιστική ετοιμότητα για το επόμενο διάστημα.



· Να αντισταθούμε στη λογική της αφομοίωσης

· Να αποκρούσουμε την προσπάθεια εκποίησης του πολιτισμού μας

· Να συγκρουστούμε με τη λογική της υποβάθμισης της τέχνης από κοινωνικό αγαθό σε εμπορικό προϊόν.

· Να αποτρέψουμε την μετατροπή των καλλιτεχνών σε φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό μιας πολυεθνικής πολιτιστικής βιομηχανίας.

· Να δημιουργήσουμε μέτωπο καλλιτεχνών και δημιουργών ικανό να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις.












Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net