Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις :: Απόπειρα φίμωσης των συνδικαλιστών μεγέθους... «Τζάμπο»

06/02/2009 19:43
Ορατό σε: Επισκέπτες

Απόπειρα φίμωσης των συνδικαλιστών μεγέθους... «Τζάμπο» (kehaa)






Από την “TV χωρίς σύνορα”










Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που απειλούν με φυλάκιση και χρηματικές κυρώσεις υπέβαλε η γνωστή πολυεθνική εταιρεία «Τζάμπο», με την οποία απαιτεί την παύση των κινητοποιήσεων για την ανάκληση της απόλυσης υπαλλήλου, κατά συνδικάτων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.



Εκδικάζεται σήμερα στις 13.00 στα δικαστήρια Ευελπίδων η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατάθεσε χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η εταιρεία Τζάμπο. Η πολυεθνική απαιτεί να παύσουν οι κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο μήνα έξω από καταστήματά της σε όλη την Ελλάδα ζητώντας την επιστροφή του πρώην υπάλληλού της Ν. Νικολόπουλου στην εργασία του.



Ο Νίκος Νικολόπουλος εργαζόταν σε κατάστημα της εταιρείας στην Βάρη απ’ όπου απολύθηκε δύο φορές, στις 15.12.08 και στις 12.01.09, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης. Ο απολυμένος συνδικαλιστής έχει καταθέσει μήνυση όπου αναφέρει ότι στελέχη της εταιρείας απείλησαν τον εργαζόμενο – απειλές που στρεφόταν και κατά των μελών της οικογένειάς του- και επιχείρησαν να τον εξαγοράσουν με 50.000 προκειμένου να παραιτηθεί από την εργασία του.



Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η εταιρεία στρέφεται κατά του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Εργαζομένων Καρφούρ – Ντία – Μαρινόπουλος και των προέδρων αυτών, καθώς και κατά του απολυμένου Ν. Νικολόπουλου, μελών του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά.



Κατά τις κινητοποιήσεις του τελευταίου μήνα τουλάχιστον 8 άτομα συνελήφθησαν και παραπέμφηκαν σε δίκη σε όλη την Ελλάδα ενώ η εταιρεία έχει καταθέσει κι άλλες μηνύσεις κατά αγνώστων για τις κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματά της.



Η εταιρεία «Τζάμπο» με την αίτησή της καθιστά υπεύθυνους τους συνδικαλιστές για τις ζημίες που ισχυρίζεται πως έχει υποστεί εξαιτίας των κινητοποιήσεων και ζητάει από το δικαστήριο να απαγορεύσει μελλοντικές κινητοποιήσεις που προσβάλλουν τα συμφέροντά της, να ληφθούν κατασταλτικά μέτρα για την εφαρμογή της απαγόρευσης, να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για παύση κάθε συνδικαλιστικής δραστηριότητας μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής.



Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των εγκαλουμένων, η «Τζάμπο» ζητάει την επιβολή κράτησης μέχρι ενός χρόνου και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ στον καθένα. Επίσης, «εκτός από την απειλή της χρηματικής ποινής και της προσωπικής κράτησης, να υποχρεωθεί καθένας από τους καθ' ων να καταβάλει εγγυοδοσία ύψους ποσού ευρώ εκατό χιλιάδων (100.000)».




Σχετικά link

http://emporoipalliloi.blogspot.com/


http://www.sesem.gr/index.htm

(jambo.jpg 23,0 KB)






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net