Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Απόψεις :: ΑΠΑΝΤΗΣΗ

04/03/2010 14:41
Ορατό σε: Επισκέπτες

ΑΠΑΝΤΗΣΗ (alatzaz)
«….Έγινε παρεξήγηση, κι εξήγηση δεν δώσαμε……..»





Φίλοι,



θα ήθελα να αναφερθώ στα γεγονότα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας την Παρασκευή 26/02/2010. Δέχτηκα μια αρκετά έντονη κριτική σχετικά με την απεργία στις 24/02/2010, ότι δεν συμμετείχα στην πορεία την συγκεκριμένη μέρα. Παρ’ όλη την γενική ατμόσφαιρα Δικαστηρίου που επικρατούσε, απάντησα για ποιόν λόγο δεν ¨κατέβηκα¨ στην συγκεκριμένη πορεία.

Όμως καθώς οι μέρες περνούσαν και ερχόμενος σε επαφή στον εργασιακό μας χώρο με τους συναδέλφους και συζητώντας μαζί τους, διαπίστωσα ότι ο λόγος που κατηγορήθηκα ήταν: ότι ΔΕΝ έκανα απεργία. Ρητά και κατηγορηματικά σας λέω ότι ΠΟΤΕ δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να κάνει κάτι τέτοιο. Σέβομαι όλους αυτούς που με ψήφισαν και αυτούς που δεν με ψήφισαν, την δουλειά μου, την θέση μου στο Σωματείο και τους αγώνες που κάνουμε για τα δικαιώματά μας. Πάνω απ’ όλα όμως δεν μπορώ να συναντώ συναδέλφους, που ενώ λέγαμε καλημέρα , γελούσαμε, συζητούσαμε κάθε φορά που συναντιόμασταν, τώρα να είναι επιφυλακτικοί και θυμωμένοι μαζί μου για κάτι που δεν έκανα.

Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω την έντονη αντίδραση που είχαν οι δύο συνάδελφοί μας στην Συνέλευση εναντίον μου και λυπάμαι που εγώ δεν συνειδητοποίησα τον ακριβή λόγο που με κατηγορούσαν. Ίσως να τους μετέφεραν λάθος πληροφορίες για το αν έκανα απεργία ή όχι. Απλά θα ήθελα να συστήσω σε όλους μας, ότι πριν κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο για έλλειψη ΉΘΟΥΣ, καλό είναι να ελέγχουμε πρώτα και να είμαστε σίγουροι για τις πληροφορίες που μας έχουν δώσει.

Εύχομαι να αποκατασταθεί η αλήθεια και το θέμα να κλείσει και να ξεθωριάσει στον χρόνο σαν να μην έγινε ποτέ.







Με φιλικούς χαιρετισμούς,





Τάσος Αλατζάς.


08/03/2010 18:01
Ορατό σε: Επισκέπτες

«Περί Ήθους και άλλα……..» (kiriakosele)
«Περί Ήθους και άλλα……..»

Σχετικά με την επιστολή του συναδέλφου Τ. Αλατζά με τίτλο : «….Έγινε παρεξήγηση, κι εξήγηση δεν δώσαμε……..» , θα ήθελα να αναφερθώ, και γραπτώς, στα όσα είπα στην τελευταία μας Γενική Συνέλευση:
1) Τα μέλη του Δ.Σ., είθισται και οφείλουν για λόγους ηθικής τάξης και συνδικαλιστικής αληλλεγγύης, να είναι οι πρώτοι που θα παίρνουν μέρος στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις του Σωματείου, δηλαδή να είναι οι πρώτοι που οφείλουν να τιμήσουν τις αποφάσεις τις οποίες οι ίδιοι προτείνουν, και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Έτσι είναι τουλάχιστον ο συνδικαλισμός τον οποίο εγώ γνωρίζω τόσα χρόνια .
2) Ποτέ δεν κατηγορώ κανέναν επί προσωπικού, και ούτε από λόγια άλλων. Η διαπίστωση μου ήταν προσωπική και όχι από πληροφορίες και κουτσομπολιά που δήθεν μου έδωσαν κάποιοι, -και την καταθέτω και εγγράφως, και όποιος θέλει ας την αμφισβητήσει επίσης εγγράφως-, όταν βρέθηκα εγώ και άλλοι δεκαοχτώ μόνον συνάδελφοι, στην Συγκέντρωση- Απεργία, και απουσίαζαν τα 5/7 του Δ.Σ. του Σωματείου!
3) Γι’ αυτό καλώ τον συνάδελφο κ. Αλατζά, να ανακαλέσει σε όλα όσα ισχυρίζεται περί ήθους. Το ήθος και η συνέπεια, κρίνονται καθημερινά από τις πράξεις μας, τις οποίες οι εκλεγμένοι με την ψήφο τη δική μας, συνάδελφοι του Δ.Σ., καλούνται να αποδείξουν καθημερινά, ότι την αξίζουν, και οφείλουν να είναι έτοιμοι για κάθε είδους κριτική, χωρίς να κρύβονται πίσω από δήθεν ‘ατμόσφαιρες δικαστηρίων’ όταν έχουν να αντιμετωπίσουν την δίκαιη αγανάκτηση των συναδέλφων που τους έχουν τιμήσει με την ψήφο τους.
Αυτά για να αποκατασταθεί η αλήθεια και για να ΜΗΝ κλείσει το θέμα σα να μην έγινε ποτέ, αλλά να ανοίξει ένας εποικοδομητικός διάλογος, που στόχο έχει να μας κάνει όλους καλύτερους, και το Σωματείο μας πιο αποτελεσματικό.

Μετά τιμής

Κυριάκος Ελευθεριάδης






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net