Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ανακοινώσεις :: Κάτω τα χέρια από τη χορωδία της ΕΛΣ

09/06/2010 00:04
Ορατό σε: Επισκέπτες

Κάτω τα χέρια από τη χορωδία της ΕΛΣ (Δ.Σ.)
Σύλλογος Εργαζομένων στο Κ.Θ.Β.Ε. πάσης φύσεως Προσωπικού

Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου

Σύλλογος Χορευτών Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σωματείο Τεχνικού-Βοηθητικού και Λοιπού Προσωπικού Ε.Λ.Σ.

Ένωση Διοικητικών Υπαλλήλων Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Σωματείο Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου





Κάτω τα χέρια από τη χορωδία της ΕΛΣ





Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Εθνικού Θεάτρου και Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος βρίσκονται στο πλευρό του Σωματείου Χορωδών Εθνικής Λυρικής Σκηνής.



Από κοινού παλεύουμε για:

· Τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καμία περικοπή των τακτικών μας αποδοχών.

· Να διασφαλιστεί η συνέχιση τις απασχόλησης των συμβασιούχων εργαζομένων, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες λειτουργίας.

· Σταθερή δουλειά -ίση μεταχείριση παλιών και νέων εργαζομένων. Αξιοπρεπείς μισθοί και πλήρης ασφάλιση. Όχι στην ελαστικοποίηση της εργασίας.

· Για ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού των κρατικών θεάτρων. Καμία συρρίκνωση του καλλιτεχνικού έργου.



Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των συναδέλφων, καταγγέλλουμε τη διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για κατάχρηση εξουσίας, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού στους εργαζόμενους και απαιτούμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις.



Οι εργαζόμενοι των Κρατικών Θεάτρων έχουν ζητήσει εδώ και εννέα μήνες συνάντηση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ. Θέλουμε και είναι δικαίωμα μας να μάθουμε την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας για στήριξη των κρατικών θεάτρων, το όραμα του υπουργού για το θέατρο, το χορό, τη μουσική γενικότερα και για το μέλλον των οργανισμών μας ειδικότερα. Η συνάντηση αυτή έως και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Αντ’ αυτού ανακοινώνονται καθημερινά απολύσεις, περικοπές στους μισθούς, συρρίκνωση στο καλλιτεχνικό έργο κλπ. Τελευταία εντείνεται το κλίμα ανασφάλειας τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους με διασπορά φημών για οριστικό κλείσιμο.



Επανερχόμαστε ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ. δηλώνοντας για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη και τη συμπαράταξη όλων των εργαζομένων στα Κρατικά Θέατρα.







Τα Διοικητικά Συμβούλια





(katagelia_chor.jpg 102,5 KB)


22/06/2010 15:22
Ορατό σε: Επισκέπτες

απ: Κάτω τα χέρια από τη χορωδία της ΕΛΣ (kehaa)
Από την “Ελευθεροτυπία”


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Καζάκου που έκανε λόγο για καθεστώς τρομοκρατίας στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος,εξέφρασε την αντίθεση του στην επιβολή ποινών και κυρώσεων από την διοίκηση της ΕΛΣ.


Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για μεγάλα χρονίζοντα προβλήματα στην Εθνική Λυρική Σκηνή αλλά και για "ακατανόητη την απόδοση συλλογικής ευθύνης και την επιβολή ποινής αφαίρεσης τεσσάρων ημερομισθίων για συνδικαλιστική δράση".

"Κανένας επιχειρηματίας δεν τόλμησε ποτέ να επιβάλει ποινές και να αφαιρέσει μεροκάματα εργαζομένων. Αυτό είναι απαράδεκτο καθεστώς που θυμίζει κατοχικές συμπεριφορές και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους στη Λυρική Σκηνή", πρόσθεσε ο κ. Καζάκος.

Από την πλευρά του ο υπουργός πολιτισμού απάντησε:

"Δεν συμφωνούμε με τέτοιου είδους ποινές. Ζητήσαμε από την διοίκηση να τις πάρει πίσω".

Ο κ. Γερουλάνος επεσήμανε την ανάγκη για καλύτερη και ορθολογικότερη δημοσιονομική διαχείριση της ΕΛΣ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ ο προϋπολογισμός της ήταν 17 εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται άλλα 4,5 εκατ. ευρώ για τους μισθούς της ορχήστρας, δηλαδή πάνω από 20 εκατ. το κόστος της, έφτασε να ξοδεύει 32 εκατ. το χρόνο.

"Θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία χρειάζεται περικοπή δαπανών, ώστε να καλυφθεί η μαύρη τρύπα πάνω από 10 δισ. ευρώ που χρωστά σε τράπεζες και προμηθευτές".

Για να καταλήξει λέγοντας:

"Η Λυρική Σκηνή μπήκε στο σωστό δρόμο. Συμφωνήσαμε με το υπουργείο Οικονομικών να διατεθούν τα αναγκαία ποσά ώστε να εξασφαλιστεί η πληρωμή κάποιων προμηθευτών και να δώσουμε τη δυνατότητα να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη χρονιά. Δεν θέλω κανείς να αισθάνεται ανασφάλεια, πρέπει όμως η Εθνική Λυρική Σκηνή να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει για την εξυγίανση της".






Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net