Είσοδος μέλους

Username:

Password:


Νέος Χρήστης | Υπενθύμιση


Επιλογές

Τελευταίες καταχωρήσεις

Ανακοινώσεις

Απόψεις

Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας

Διάφορα/Αναδημοσιεύσεις

Ενέργειες

Chill out

Δελτία Τύπου

Εικόνες από τη δράση

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Διοικητικό Συμβούλιο

Downloads

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία


Αναζήτηση

Λέξη/Φράση


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ενέργειες :: Ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων.

18/11/2010 02:17
Ορατό σε: Επισκέπτες

Ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων. (Δ.Σ.)






Προς: - Διοικητικό Συμβούλιο Εθνικού Θεάτρου.

- Καλλιτεχνικό Διευθυντή κο. Γ. Χουβαρδά.

- Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια κα. Ε. Θεοδώρου.

- Αναπληρώτρια Διευθύντρια κα. Ε. Κούκη.



Κοιν: - Τεχνικός Ασφαλείας Αρσένιος Τζαμουζάκης



Θέμα: Ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων.





Επανερχόμαστε στο θέμα της ασφάλειας προσωπικού και των εγκαταστάσεων διότι τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και να μας υπενθυμίζουν ότι θα πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε ασφαλείς όρους εργασίας.



Οι μηχανισμοί σκηνής που εξακολουθούν να κολλάνε με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλής η εργασία στην σκηνή όταν λειτουργούν τα κινούμενα μέρη της (βαγόνια, σταγκόνια, πλατφόρμες).

Το σύστημα πυρανίχνευσης είναι προβληματικό, δίνει λανθασμένες ειδοποιήσεις, κτυπάει χωρίς λόγο η σειρήνα με αποτέλεσμα να απαξιώνεται, αλλά και κατακλύζει πυροσβεστικά την σκηνή άνευ λογού με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άνθρωποι και εγκαταστάσεις.



Τα φώτα ασφαλείας την ημέρα που ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης δεν άναψαν στην ώρα τους, με συνέπεια οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν στο σκοτάδι να απομακρύνουν τα νερά από την σκηνή, πράγμα εξαιρετικά επικίνδυνο. Μπορούμε να φανταστούμε τι θα μπορούσε να συμβεί αν αυτό γινόταν εν ώρα πρόβας η και παράστασης, η σε πραγματικές συνθήκες φωτιάς. Όταν τα φώτα ασφαλείας άναψαν (με καθυστέρηση 10 λεπτά περίπου) δεν επαρκούσαν. Το μεγαλύτερο μέρος της σκηνής, τα μπαλκόνια της σκηνής η πλαγία και η ράμπα φορτοεκφόρτωσης ήταν στο σκοτάδι.



Το προσωπικό της συντήρησης και βάρδιας κτηρίου παρόλο που ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά στο συμβάν δεν επαρκούσε με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος στην αρχή του πυροσβεστικού κατακλυσμού. Το αίτημα για δυο συντηρητές στη βάρδια είναι πλέον επιτακτικό και πρέπει να γίνει άμεσα αποδεκτό.



Το προσωπικό της συντήρησης αλλά και όλο το προσωπικό πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να εκπαιδεύεται και να συμμετέχει σε ασκήσεις ετοιμότητας (πυρόσβεσης, σεισμού, black out κ.α.)



Τα καταγραφικά των καμερών ασφαλείας ¨ανοίξανε¨ χωρίς να παραβρίσκεται εκπρόσωπος των εργαζομένων. Παρακαλούμε πολύ σε τέτοια ευαίσθητα θέματα να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.





Στο πλαίσιο της ασφαλέστερης λειτουργίας του θεάτρου, ζητάμε να γίνει γνωμάτευση από εμπειρογνώμονα σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Καθώς και να επιλυθούν έως την Παρασκευή 19/11/2010 τα φώτα ασφαλείας και το συντομότερο δυνατό σε όλα τα παραπάνω.









Για το Δ.Σ. του ΣΕΕΘ





Ο Πρόεδρος Σπετσιέρης Γεράσιμος Ο Γεν. Γραμματέας Καλαντζής Γιώργος










Downloads

Καταστατικό Σωματείου
(katastatiko_SEETH_07.pdf 191,3 KB)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Σ.Ε.Ε.Θ. 28/03/2012
(Apotelesmata 2012.doc 55,3 KB)

Αίτηση Εγγραφής
(nea aitisi 2022.doc 32,8 KB)


Links

Γενικά

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
(http://www.n-t.gr/...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
(http://www.potha.g...)

info@seeth.net